Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Борел: Конфликтът в Украйна трябва да бъде разрешен на бойното поле

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел сподели, че спорът в Украйна би трябвало да бъде позволен " на бойното поле ", а не посредством дипломация. За това написа ръководителят на европейската дипломация в Туитър в събота, 9 април. По-рано Жозеп Борел, дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, направиха посещаване в Украйна.

След визитата Борел написа няколко изявления в обществените мрежи, в които по-специално изрази желанието спорът да бъде позволен „ на бойното поле “, припомняйки, че Европейски Съюз отпусна спомагателни средства на Украйна през март 2022 година за закупуване на оръжия, които „ ще съобразим с украинските потребности ".

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява изказването на Жозеп Борел в Telegram.

Ето ви „ икономическата организация “. Това към този момент не е Европейският съюз. Това е просто отделът за стопански връзки на НАТО “, написа Захарова.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР