Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел: Нужен е диалог с Путин, мирните преговори трябва да започнат след прекратяване на огъня

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел се застъпи през днешния ден за продължение на разговора с съветския президент Владимир Путин. Пред Европейския парламент в Страсбург той уточни, че това е належащо, изключително по въпросите за отбягване на нуклеарен случай и с цел да продължи износът на храни от Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мирните договаряния би трябвало да стартират с преустановяване на огъня, съобщи Борел. Колкото по-рано стартират, толкоз по-добре, добави той. По неговите думи това зависи от нападателя, а към този момент Путин не е отстъпил от поставените военни цели с нахлуването на Русия в Украйна. Борел изрази очакване бъдещият арбитражен съд за военните закононарушения в Украйна да работи по украинските закони, в границите на интернационалното право.

Путин чака, че студената зима ще пречупи демокрациите, само че би трябвало да продължим помощта за Украйна, прикани Борел. Той добави, че украинското държавно управление не е предостатъчно от бързината, с която Международният валутен фонд преглежда молбата за финансова поддръжка. По неговите думи избраната от Европейски Съюз помощ за девет милиарда евро не е задоволителна, с цел да посрещне всички първостепенни потребности на украинците.

Върховният представител означи, че 45 на 100 от съветските технологии през днешния ден са наранени от наложените наказания, а две трети от гражданските самолети в Русия са приземени заради неналичието на части. Последиците от европейските ограничения се виждат, заключи той.

На Балканите има страни, където Китай и изключително Русия имат въздействие. Там поддръжката за присъединение към Европейски Съюз е слаба и понижава. Това се дължи на извънредно бавната скорост, с която оценяваме настояванията за присъединение на страните от района - това води до отчаяние от несбъднати упования. В политиката, както и в природата, не остава свободно пространство. Трябва да се стремим думите ни да бъдат последвани от каузи, настоя Борел.

Той изясни с историята това, че съветската позиция получава схващане в Африка. Борел означи, че Съюз на съветските социалистически републики поддържаше африканските придвижвания против колониализма. Трябва да използваме тази опция да осъзнаем по-добре каква роля би трябвало да има Европейски Съюз по света, уточни той и призна, че в Африка съветската агитация е извънредно мощна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР