Върховният комисариат на ООН за правата на човека окачестви като

...
Върховният комисариат на ООН за правата на човека окачестви като
Коментари Харесай

ООН разкритикува Тръмп за расистко изказване

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида окачестви като "расистко " изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че имигрантите от Африка и Хаити идвали от страни, наречени от него "мизерни дупки ", съобщи Ройтерс.

Според два източника през вчерашния ден Тръмп в диалог попитал за какво им е на Съединени американски щати да одобряват имигранти от Хаити и страните в Африка, които били "мизерни дупки " (на британски shithole).

"Това не може да се дефинира като друго с изключение на като расистко изявление ", сподели на конференция в Женева Рупърт Колвил, представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида.

"Не може да наричаш "мизерни дупки " цели страни и континенти и заради тази причина цялото им население, което не е бяло, да не е добре пристигнало ", сподели той.

Тръмп направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за детайлностите на нов имиграционен законопроект, подсилен от група сенатори от двете партии.

Те се надявали Тръмп да поддържа съглашението им, с което да бъде комплициран завършек на продължаващия с месеци оспорван спор за към 800 000 имигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати, когато са били деца. Белият дом по-късно отхвърли предлагането им.

По време на диалога Дърбин обяснил, че съглашението планува и други ограничения, в това число прекъсване на лотариите за виза за страните от Африка, чиито жители отсега нататък ще могат да аплайват за това по други способи. В текста се планува и предоставяне на позволение на хора, избягали от естествени бедствия в родните си страни като Салвадор, Гватемала и Хаити, да останат в Съединени американски щати.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки ", реагирал Тръмп съгласно един от източниците и предложил вместо това в Съединени американски щати да отиват хора от Норвегия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР