Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди изрази облекчение,

...
Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди изрази облекчение,
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за бежанците призова ЕС да намери дългосрочно решение на проблема с миграцията

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди изрази облекчение, че рецесията с мигрантите на кораба "Дичоти " е преодоляна, само че още веднъж прикани Европейския съюз да одобри правила за приемане на хората, избавени при опит да стигнат до Европа по вода, оповестява Асошиейтед прес.

Гранди съобщи в декларация, оповестена в Женева, че казусът със 190-те мигранти, избавени от транспортен съд на италианската брегова защита на 16 август, би трябвало да се трансформира в "сигнал за събуждане ".

След като "Дичоти " хвърли котва в Сицилия, италианското държавно управление отхвърли да допусне пасажерите, като се изключи малолетните или нуждаещите се от здравна помощ, да слязат на италианска земя. Останалите на кораба 140 мигранти получиха позволение за това откакто католически епископи поеха грижата за 100 от тях, а Албания и Италия поеха по 20, припомня Българска телеграфна агенция.

Гранди съобщи в декларацията. "Ситуацията с "Дичоти " в този момент е уредена, само че какво ще се случи идващия път? Нуждаем се от благонадежден общ европейски метод към хората, избавени в морето ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР