Върховният касационен съд /ВКС/ определи като неоснователна жалбата на Агенцията

...
Върховният касационен съд /ВКС/ определи като неоснователна жалбата на Агенцията
Коментари Харесай

ВКС отхвърли жалбата срещу вписването на акциите на Варна в пловдивския панаир

Върховният касационен съд /ВКС/ дефинира като неоснователна жалбата на Агенцията по вписванията против решението на апелативните магистрати в Пловдив да не се произнесат по случая с вписването на акциите на Варна в Международния панаир в „ Пълдин Туринвест “. Дружеството е взаимно сред предприемача Георги Гергов и общината. Счита се, че в случай че договорката бъде финализирана, той ще придобие надзор над 79% от ревюто, оповестява „ 24 часа “.

След като акционерите гласоподаваха да одобряват варненския дял, Търговският указател отхвърли да го впише. От „ Пълдин Туринвест “ апелираха и Окръжният съд в Града на тепетата постанови, че отводът е непозволен. По-малко от месец по-късно Апелативният съд отхвърли тъжба на Агенцията по вписванията против решението, а на 20 юли Върховен касационен съд е удостоверил определението им.

Според Върховен касационен съд организацията не има дейна процесуална легитимация да нападна правосъдния акт за анулация на отхвърли ѝ да извърши вписването. Магистратите показват още, че такива актове са необжалваеми и дефинитивни, надлежно жалбата е неприемлива.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР