Върховният касационен съд (ВКС) най-вероятно няма да се произнесе днес

...
Върховният касационен съд (ВКС) най-вероятно няма да се произнесе днес
Коментари Харесай

Не е ясно кога окончателно става ясно какво се случва с Джок Полфрийман

Върховният касационен съд (ВКС) най-вероятно няма да се произнесе през днешния ден (7 октомври) по настояването на прокуратурата да бъде обновено произвеждане за предварителното освобождение на Джок Полфрийман, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Преди час стартира съвещанието по случая, като и двете страни показаха причините си. Съдът към този момент се отдръпна на съвещание, само че съгласно адвокати не е ясно по какво произвеждане ще се произнесат съдиите, с цел да може да се каже кой е законовият период по случая.
Гледните точки
Според прокурора по делото “Полфрийман ” настояването на обвинител номер едно е възможно и основателно. Прокуратурата смята, че Българският хелзинкски комитет (БХК) е интензивно зает със случая на “Полфрийман ”.
Адвокат Ангелов обаче направи забележки към прокурора, като съобщи, че той е главният бранител на Полфрийман, а не БХК. Адвокатът сподели, че подобряването на държанието на Полфрийман е почнало още през 2015 година. Юристът прикани Върховен касационен съд да остави без разглеждане настояването на основния прокурор Сотир Цацаров. По думите на бранителя на Полфрийман висшите магистрати би трябвало да вземат тежко решение, защото се постанова да спазят закона. Адвокатът изиска висшите магистрати да да запазят съвестта си чиста, като оставят настояването на Цацаров за Полфрийман без разглеждане. Според Ангелов няма данни за неприемливо користолюбие на решаващия орган (съда) за обвинения.
Неколкократно юрист Ангелов подчертава върху “положителната смяна ” в държанието на Полфрийман, като изрази неразбиране за какво прокуратурата не взима под внимание това събитие. В пледоарията си пред съда Ангелов напомни другите акции и начинания, които е провел обвиненият през годините. Той посочи, че в нито един миг Джок Полфрийман не е представлявал риск за останалите лишени от независимост или за затворническата администрация. Ангелов не смята, че превъзпитателният развой на Полфрийман е непълен, както счита администрацията на пандиза в своето неотдавна показано мнение.
Речта на Ангелов беше доста прочувствена и се наложи на няколко пъти съдът да му напомня до каква степен е стигнал в пледоарията си всъщност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР