Не сме спирали да работим по превенцията по отношение на

...
Не сме спирали да работим по превенцията по отношение на
Коментари Харесай

ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА В ПЛОВДИВ: Директорът на пловдивската полиция разкри причината

Не сме спирали да работим по предварителната защита във връзка с злополуките по пътищата в Пловдив и района.

Това разяснява пред " Марица " шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. комисар Георги Чергов по отношение на трагичния случай на бул. " Руски " и обвиняванията към полицията.

" Ежеседмично организираме профилирани полицейски интервенции в разнообразни посоки, реализираме линеен надзор. Опитваме се да ангажираме спомагателни полицейски сили за пътищата от републиканската пътна мрежа, като Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик, път I-8 и така нататък, които са натоварени и постоянно стават произшествия ", сподели Чергов.

Той акцентира, че Министерство на вътрешните работи поставя най-вече старания, ангажира най-вече сили и средства за решение на казуса с пътния травматизъм. " Всичко това, обаче, е обвързвано най-вече с контролната функционалност.

А тя, мога да кажа, е извънредно засилена. От есента насам, откакто възстановихме структурата на КАТ, с над 10 % са увеличени издадените фишове и наказателни постановления, формираните актове и наложените санкции.

В същото време положихме старания и е доста повишено връчването на към този момент издадени наказателни постановления и фишове ", разяснява още ст. комисар Чергов.

Той заключи, че всички индикатори по контролните функционалности на Министерство на вътрешните работи са повишени, само че огромният проблем е заровен доста по-дълбоко - през целия житейски път на младия лидер или пешеходец, като се стартира от фамилната среда през учебното заведение и се стигне до образованието в автошколите. " Непрекъснато се опитваме да обясняваме, да обясняваме и да припомняме разпоредбите.

Трябва да се съблюдават, без значение дали сме в ролята на водачи или на пешеходци. Всеки би трябвало да изисква първо от себе си да съблюдава разпоредбите ", безапелационен е Чергов.

Не на последно място по значимост, добави той, е инфраструктурата. Поведението на водачите би трябвало да е съобразено с нейното положение, с цел да не се стига до тежки произшествия.

" Всеки жител би трябвало да бъде съпричастен с казуса с пътния травматизъм. Затова непрекъснато молим да се алармира, когато някой стане очевидец на нарушаване, на рисково държание и така нататък ", сподели още шефът на пловдивската полиция.

Той добави, че преди тежкия случай със починали на бул. " Руски ", в края на април по негова самодейност е свикано изключително съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването за незабавно набелязване на ограничения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР