Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен

...
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

Възмездие: 28-г. скиор Даниел умря на писта в Чепеларе, ето какво се случи 7 г. след трагедията 



Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което са доказани условните присъди на трима подсъдими, приети за отговорни за гибелта на 28-годишният скиор Данаил Кънчев на ски писта " Мечи чал " край Чепеларе.

През февруари 2015 година той пада и се удря съдбовно в бетонна шахта - част от нелегално оборудване за неестествен сняг на писта „ Мечи чал ”. Обвинени за случая са трима мъже.

В края на 2019 година Смолянският областен съд е признал подсъдимия В. П. за отговорен по случая, като изпълнителен шеф на акционерно сдружение, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – ръководство, прилагане и поддръжка на ски писти и уреди за развиване на зимен спорт в ски зона, не е извършил отговорностите и на 14. 02. 2015 година, предизвикал по несъобразителност гибелта на скиора, заради което му е наложено наказване от 3 години отнемане от независимост условно с 5 годишен изпитателен период.

Със същата присъда на подсъдимия С. М. е наложено наказване от 3 години отнемане от независимост условно с 5 годишен изпитателен период, тъй като не е извършил отговорностите, предоставени му със заповед на изпълнителния шеф на сдружението за обезопасяване на пистата, посредством слагане на защитна мрежа и дюшеци върху шахтата и оборудването за неестествен сняг, заради което е умрял човек.

На третия обвиняем К. Я., който е работел като оператор на система за механически сняг към седалкова въжена линия, е наложено наказване от 1 условно с 3 годишен изпитателен период.

Върховните съдии са показали в решението си, че Апелативният съд е положил нужните старания за определяне на истината, по отношение на инкриминираните събития и отговорността на всеки от подсъдимите. Дал е добър, логичен и доказателствено изискан отговор на всички възражения, направени от страните по делото. По явен метод е декларирал аргументите за потвърждаване на неоправдателните заключения на първата инстанция.

Р

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР