Върховният касационен съд атакува част от текстовете за отнемане на

...
Върховният касационен съд атакува част от текстовете за отнемане на
Коментари Харесай

Съдът атакува част от текстовете за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори

Върховният касационен съд нападна част от текстовете за лишаване на коли от пияни и дрогирани водачи. Може ли мярката да бъде оповестена за противоконституционна, разясниха юристът Елица Буенова и пътният специалист Румен Дунев от Сдружение " Автотехнически специалисти по пътна сигурност ". Властите дефинираха измененията в Закона за доста сполучливи и настояват, че по този метод са намалели нарушаванията.

„ Отнемането няма да отпадне напълно. Конституционният съд се лимитира до настояването, което е отправено до него. Искат анулиране на отнемането на автомобил или заплащане на неговата левова равноценност, в случай че водачът е предизвикал злополука и е недееспособен, пийнал, дрогиран или бяга от местопрестъпление ”, изясни юристът. По думите на Буенова, в случай че по време на инспекция органите на реда открият пийнал или дрогиран лидер, то настояванията са глобата е да бъде лишен автомобилът, в случай че е благосъстоятелност на водача, само че не и да се заплаща санкция в размер на цената на колата, в случай че тя не е негова.

Според Румен Дунев страната не трябва да прави и крачка обратно от в този момент настоящите ограничения. „ Те демонстрираха, че са работещи ”, уточни автомобилният специалист. По думите му законите просто би трябвало да са още по-справедливи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР