Върховният административен съд (ВАС) започна делото, заведено от Върховната административна

...
Върховният административен съд (ВАС) започна делото, заведено от Върховната административна
Коментари Харесай

Започна делото срещу скока на парното и тока

Върховният административен съд (ВАС) стартира делото, заведено от Върховната административна прокуратура макар настояването на КЕВР да не се дава ход на производството, а в случай че това не стане, то да бъде спряно. То бе формирано по митинг на Върховната административна прокуратура, а през вчерашния ден завърши разглеждането му всъщност. Протестът се основава на събитието, че все още, когато е почнало производството за смяна на цената на силата пред КЕВР, самата комисия не е имала законно съображение да стори това деяние, написа " Монитор ".

Очаква се Върховен административен съд да се произнесе по основателността на митинга на прокуратурата в 7-дневен период цените на парното и тока се връщат отпреди повишаването от 7 април, в случай че митингът на ВАП бъде почетен от съда и Върховен административен съд анулира решението на КЕВР за нарастването, като нелегално. Това значи, че парното и топлата вода, доставяни от другите тецове в страната би трябвало да поевтинеят с сред 17 и 37%. Отделно с 2 на 100 би трябвало да падне и токът за битовите консуматори. По-ниските цени обаче ще са от датата на вземането на Върховен административен съд.

В случай, че митингът не бъде почетен, съгласно експлицитна наредба на закона за енергетиката, решенията на КЕВР от този тип се ползват от момента, в който са взети и тяхното оборване, както се случи, не стопира осъществяването им. Високите цени не престават да работят, т.е. в случай че митингът не бъде почетен, все едно нищо не се е случило.

Драстичното повишаване на природния газ от 1 април 2017 година, което също е оспорено от ВАП, още не е завършило. Насрочено е за разглеждане за октомври тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР