Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на Централната избирателна комисия

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Светльо Витков: Това е! Изборните манипулации ще продължат! |

Върховният административен съд (ВАС) анулира решението на Централната изборна комисия (ЦИК) в частта, в която е планувано след броенето на контролните разписки, данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването посредством машини.

Позицията на Политическа партия Глас Народен е, че неналичието на надзор над машинния програмен продукт е причина за изборни операции.

В решението на Върховен административен съд е записано, че ЦИК има право да прави контролно броене, в какъвто размер реши, и въпреки това броене да не може да въздейства на изборния резултат, съпоставянето му с машинния протокол ще покаже ясно на всички, дали има несъответствия и в случай че има, това ще е доказателство за манипулиране на софтуера! 

Политическа партия Глас Народен стои твърдо зад решението на ЦИК да се броят контролните разписки, а при открити несъответствия с машинния протокол, да се зачита протокола от преброените изрезки, а машинният протокол да се прикачи като доказателство към прокуратурата за преднамерено закононарушение по работа от страна на компанията, осигурила машинния програмен продукт. 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Платено съобщение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР