Върховният административен съд блокира премахването на двуетажната постройка от малкия

...
Върховният административен съд блокира премахването на двуетажната постройка от малкия
Коментари Харесай

ВАС блокира премахването на сградата от плажа на Доган

Върховният административен съд блокира премахването на двуетажната сграда от дребния плаж край летния сарай на Ахмед Доган в Росенец, научи Mediapool. Това е същият плаж, на който гардовете на НСО изблъскаха Христо Иванов във водата и обясняваха, че пазят частния плаж на сараите.

В края на август предходната година община Бургас издаде заповед за унищожаване на паянтовата двуетажна сграда от плажа, която бе сметната за противозаконна. Според общината заповедта би трябвало да бъде изпълнена от строителния надзор (ДНСК).

Заповедта е обжалвана от арх. Калин Тихолов в качеството му на представител на компанията " Стейтлайн ". Първоинстанционният съд обаче приключва делото по жалбата на Тихолов. Причината е обикновена – арх. Тихолов не е показал нотариален акт за благосъстоятелност върху постройката на плажа.

" Според сегашния правосъден състав по делото не са показани доказателства годни да удостоверят изказванието на жалбоподателя за благосъстоятелност върху предмета на процесната заповед. По делото липсва титул за благосъстоятелност или равноценен на него документ, удостоверяващ безусловно или лимитирано вещно право върху същия ", се споделя в решението на съда.

От делото излиза наяве, че Тихолов е предал на съда хвърчащ лист, в който твърди, че е купил постройката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР