Върховната административна прокуратурата е наредила на три министерства - регионалното

...
Върховната административна прокуратурата е наредила на три министерства - регионалното
Коментари Харесай

Прокуратурата се сети да провери строежите в парк "Росенец"

Върховната административна прокуратурата е наредила на три министерства - районното и на околната среда и на туризма, както и на ДНСК неотложно да ревизират плануваните и осъществени градежите в местността " Аркутино ", както и в парк " Росенец ". Това заяви държавното обвиняване. Проверките би трябвало да на на място и по документи.

Преписката е формирана по изявления, че не се съблюдават правни правила, които пазят изключителната държавна благосъстоятелност и които уреждат условия за запазване на зони под режима на Закона за биологичното многообразие и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, изяснява прокуратурата.

" В хода на инспекцията би трябвало да се откри дали е позволено накърняване на правото на изключителна държавна благосъстоятелност върху морски плаж. Следва да се ревизира подхванати ли са ограничения за отбраната й при нарушавания, ограничен ли е свободният и безплатният достъп до морски плаж, попадат ли съответните парцели в предпазени зони по Закон за биологичното разнообразие, има ли съществуване в парцелите на пясъчни дюни според ЗУЧК, осъществени ли са градежи. В хода на инспекцията следва да се открият и съществуване на документите, изискуеми от екологичното законодателство и спазването на всички условия за правда на строителството съгласно Закона за устройство на територията ЗУТ и останалите изброени закони от рода на благосъстоятелност и статут на земята, съществуване на нужни предварителни контракти, влезнали в действие устройствени проекти и така нататък ", гласи прокурорското известие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР