Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила проверка за изпълнение на

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила проверка за изпълнение на
Коментари Харесай

И ВАП тръгна по следите на руските олигарси, прали милиони у нас

Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила инспекция за осъществяване на глобите на Европейски Съюз против Русия, оповестиха от държавното обвиняване.

От известието не излиза наяве какъв е мотивът за тези дейности. Посочено е единствено, че прокуратурата е формирана кореспонденция по " информация в средства за всеобщо осведомление, обвързвана с метода на осъществяване от Република България на наказания, наложени от Европейски Съюз на Русия ".

Вероятно мотивът е изказването на някогашния енергиен министър ГЕРБ Делян Добрев от ГЕРБ, който съобщи, че има информация, че през банка в България се перат милиони на съветски олигарси. Веднага след думите му прокуратурата заяви, че е упълномощила на ДАНС да ревизира случая.

" От ВАП са изискани сведения от Министерския съвет и от всички министерства и ведомства, участващи в Координационната група, за подхванати съответни ограничения, дейности и издадени актове по отношение на наложените наказания, в това число данни за съответни наказания във връзка с физическите лица или обвързваните с тях физически или юридически лица, формирания или органи ", декларират от прокуратурата.

На 25 април Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по случая. В неделя Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че през една българска банка минават огромни парични преводи по отношение на Русия. „ Перат се пари от покупко-продажби на съветски олигарси посредством преводи към Унгария. Не става дума за банка с български притежател. Този законопроект би трябвало да бъде признат по най-бързия метод, по този начин тази банка няма да има опция да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим тематиката в Народно събрание, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде реалност “, добави Добрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР