Варени яйца със сигурност не ядем само по Великден и

...
Варени яйца със сигурност не ядем само по Великден и
Коментари Харесай

Лимонът - тайната на перфектните яйца

Варени яйца сигурно не ядем единствено по Великден и сигурно освен тогава ни е извънредно дразнещо някое да се спука, до момента в който клокочи във врящата вода.
 Черупките, яйцата, кафето, торът за растенията и за какво да не ги изхвърляме
Още две аргументи да не изхвърляме черупките от яйцата

Ето и какво да ги вършим

Има обаче един доста елементарен трик, с който освен ще предпазим яйцата от напукване, до момента в който станат твърдо сварени, а и ще си подсигуряваме, че ще се белят доста по-лесно.

Необходимо е единствено да прибавим няколко резена лимон или една чаена лъжица лимонен сок във водата, в която ще варим яйцата . Киселинността на цитрусовия плод защищава черупката от напукване и по този начин получаваме съвършен резултат.
 Снимка 513935

Има и различен вид - да натъркаме черупките с комат лимон, преди да ги сложим да се варят. Но това е малко по-трудоемко.

Разбира се, може да се възползваме и от един различен добре прочут трик за по-лесно белещи се яйца - заливането им с ледена вода или напряко с бучки лед незабавно откакто са се сварили, предава Cookist.
 Яйцата, водата, в която сме ги варили, и защо можем да я използваме
Защо да не хвърляме водата, в която сме варили яйцата

Как да извлечем най-много изгода

Ако пък избираме бъркани пред варени яйца, лимонът може още веднъж да ни е на помощ, с цел да ги направи съвършени. Добавяме половин чаена лъжичка лимонен сок към две-три яйца и ги пържим. Киселинността в този случай прави яйцата по-кремообразни и пухкави.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР