Въпросът за радиацията, излъчвана от някои електронни устройства, отново е

...
Въпросът за радиацията, излъчвана от някои електронни устройства, отново е
Коментари Харесай

Защо Франция забранява iPhone 12

Въпросът за радиацията, предавана от някои електронни устройства, още веднъж е на дневен ред в Европа през последните седмици, а епицентърът на проблема този път е Франция.
 Защо Китай може да забрани iPhone
Защо Китай може да забрани iPhone

Силен удар за Apple

Тази седмица френските управляващи оповестиха, че iPhone 12 има прекомерно мощно радиационно поле и излъчва радиация над допустимите в Европейски Съюз равнища.

Според специалист, представен от Gizmodo, стандартът на Европейски Съюз " е 10 пъти по-нисък от равнището на излъчванията, което съгласно научни проучвания може да има последици за потребителите ".
 Снимка 633852

Агенцията за национални честоти на френското държавно управление (ANFR) съобщи, че ще изпрати сътрудници във френските магазини на Apple, с цел да се уверят, че моделите от серията iPhone 12 не се продават.

Агенцията също сподели на Apple, че ще изтегли всички модели iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, в случай че Apple не измислят метод да се погрижат за казуса.

От своя страна Apple споделя, че нейните телефони дават отговор на интернационалните насоки за радиация.
 Снимка 522172

Регулаторната организация твърди, че телефоните са имали " характерна степен на усвояване " (SAR) над рестриктивните мерки, избрани от Европейски Съюз, които са по-ниски, в сравнение с в други райони.

SAR мери равнището на електромагнитните талази, погълнати от човешкото тяло.

Според тестванията на ANFR iPhone 12 има SAR от 5.74 вата на кг на разстояние от пет милиметра, симулирайки експозицията, която потребителят на серия iPhone 12 може да чака при носене на телефона в джоба си.

Законовата граница в Европейски Съюз е 4.0 вата на кг.

Apple отговори, като съобщи, че серията iPhone 12 е сертифицирана от голям брой интернационалните органи и се смята за съвместима с световните стандарти за радиация.
 iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смарт телефони, цена и кой да изберем
Кой iPhone 15 да изберем и за какво

Какво оферират телефоните

Компанията ще оспорва прегледа на ANFR и ще продължи да приказва с Агенцията, с цел да покаже, че телефоните са съвместими.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР