Въпросът за легализирането на частни военни компании не е лесен,

...
Въпросът за легализирането на частни военни компании не е лесен,
Коментари Харесай

Путин: Вагнер не съществува юридически, участието в онези събития буди съжаление

Въпросът за легализирането на частни военни компании не е елементарен, той би трябвало да бъде разискван от държавното управление и Държавната дума, само че към този момент юридически такива компании, в това число " Вагнер ", не съществуват. Това съобщи Владимир Путин, представен от " Комерсант " и bgonair.bg.

Президентът счита, че в обстановката към " Вагнер " всичко е " доста просто и явно за съветското общество. " Обикновените бойци на " Вагнер " се биеха с достолепие. Фактът, че те участваха в тези събития, буди страдание ", добави Путин.

Държавният глава акцентира, че на среща с представители на " Вагнер " в Кремъл на 29 юни е дал " оценка на това, което са създали на бойното поле, а въпреки това, на това, което са създали по време на събитията от 24 юни ", а също по този начин " сподели вероятни разновидности за по-нататъшно прекосяване на тяхната работа, в това число за бойни цели ", съобщи БГНЕС.

Според " Комерсант " Путин е предложил на участниците в срещата няколко разновидността за работа, в това число с техния непосреден пълководец, под чието управление бойците на " Вагнер " са служили през последните 16 месеца.
" Можеха всички да се съберат на едно място и да продължат да служат. И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха да бъдат водени от същия човек, който беше същинският им пълководец през цялото това време. Мнозина кимнаха, когато споделих това. Основателят на " Вагнер " Пригожин, който седеше начело и не видя това, сподели откакто изслуша: " Не, момчетата не са съгласни с такова решение ", изясни Путин.

В четвъртък Путин взе присъединяване в пленарната сесия на Форума за технологии на бъдещето в Москва, след което отговори на въпроси на медиите.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР