Въпросът трябва внимателно да се разглежда, обясни председателят на Стратегическия

...
Въпросът трябва внимателно да се разглежда, обясни председателят на Стратегическия
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Президентът се нуждае от време, за да издаде указа за Гешев

Въпросът би трябвало деликатно да се преглежда, изясни ръководителят на Стратегическия съвет на Румен Радев

„ Президентът се нуждае от деликатно разглеждане на въпроса и обосновка, с цел да издаде указа за предварителното освобождение на Иван Гешев. Какво значи рационален период е разтегливо разбиране. Какво значи бързо – незабавно ли, както желае Кирил Петков, на следващия ден, снощи, в петък. “

Това сподели ръководителят на Стратегическия съвет на президента, проф. Александър Маринов, по БТВ

Той посочи, че съгласно него колкото време е нужно, с цел да се приготви решението, толкоз ще е, а  причината е, че би трябвало да се прегледа деликатно въпросът.

За първи път в историята на България правосъдните кадровици оферират предварително премахване от поста на основния прокурор. Това се случи с 16 гласа „ за “ и четири гласа „ срещу “. Висш съдебен съвет изпрати на президента своето решение за освобождението на Иван Гешев на 12 юни.

„ Има доста условия, свързани с освен с това дали и по какъв начин ще се произнесе Конституционният съд, ще ви напомня, че единствено преди три седмици представителите на най-голяма партия в Народното събрание от трибуната на Народното събрание при приемането на закона за контрола на основния прокурор  казаха, че той е противоконституционен. Значи до скоро бяха срещу, преди да се трансформират някои условия “, сподели още той.

Според него Гешев е стана неуместен на избрани политически фактори. „ Защо се случи това тъкмо в този момент – просто в един миг избрани политически фактори взеха решение да се освободят от Иван Гешев, който стана прекомерно неуместен. Вместо да се подчини, той реши да се бори, а оттова потегли това, което следим – настояването на имунитети, вадене на нови доказателства и условия “, разяснява Маринов.

По мотив напускането на 27-те регионалните шефове в страната, той съобщи, че ясно стимулирано отвращение да се работи с новото държавно управление.

„ Това е таза поради метода, по който бе формирано и първите му стъпки. Впрочем оплакваха се от напускането и освобождението на заместник-министрите. Тези заместник-министри, за които категорично бе помолен премиерyt да не ги пипа, през вчерашния ден те са освободени. За каква последователност приказваме “, сподели Маринов.  

Според него Румен Радев няма да взе участие със своя партия на локалните избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР