Въпросът с COVID-19 ще се реши, когато поне 70 на

...
Въпросът с COVID-19 ще се реши, когато поне 70 на
Коментари Харесай

ЕК: Въпросът с COVID-19 ще се реши, когато поне 70% от населението е ваксинирано

Въпросът с COVID-19 ще се реши, когато най-малко 70 на 100 от популацията бъде имунизирано, съобщи пред Европейския парламент ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя още веднъж увери, че ще има ваксини за всички в Европейски Съюз:

„ В рамките на една седмица първата ваксина ще получи позволение, тъй че имунизирането да стартира незабавно и да продължи идната година. Закупили сме повече от нужните дози за всеки в Европа и ще можем да помогнем на съседите си и сътрудниците си в целия свят посредством КОВАКС, тъй че никой да не бъде оставен зад борда. За да приключим с пандемията обаче, ще е належащо да бъде имунизирано до 70 на 100 от популацията и това е голяма задача. Затова дано стартираме с имунизирането допустимо най-бързо “.

Фон дер Лайен съобщи, че единствено в Европейски Съюз от ковид умират по 3000 души дневно, а обстановката в много страни-членки остава тежка.

Двадесет и седемте страни в Европейския съюз ще могат да стартират имунизационната си акция против ковид в един и същи ден след позитивно мнение на европейския регулатор за имунизацията на фирмите " Пфайзер " и " Бионтех ", разгласи Урсула фон дер Лайен, представена от " Франс прес ".

До седмица първата ваксина ще бъде утвърдена, имунизирането ще може да стартира неотложно. Това е голяма задача, тъй че дано стартираме тези имунизации допустимо най-бързо, всички дружно, в един и същи ден, съобщи Фон дер Лайен, говорейки по видеоконферентна връзка пред Европейския парламент.

Под натиска на Германия Европейската организация по медикаментите разгласи през вчерашния ден, че ще вземе решение за имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " на 21 декември, седмица по-рано от в началото плануваното.

След като изследва мнението на регулатора и се съветва със страните членки (което ще отнеме няколко дни), Европейска комисия ще може да даде условното си позволение към Коледа за стартиране на препарата в Европейски Съюз.

Досега сме купили повече дози ваксина, в сравнение с са нужни за всички в Европа, посредством контракти с разнообразни лаборатории, с цел да си осигурим " диверсифициран портфейл " от ваксини в развой на създаване, напомни Фон дер Лайен. Както дружно прекосяваме през тази пандемия, дано дружно, в съгласие и единно да стартираме изкореняването на този ужасяващ вирус, прикани председателката на Европейска комисия.

Ваксината против COVID-19 ще бъде коледен подарък за всички европейци, за всички жители на нашия континент, съобщи в изявление за италианския в. " Република " заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас, представен от ДПА. След утвърждението на Европейската организация по медикаментите ще работим със свръхзвукова скорост, с цел да дадем и нашето утвърждение за имунизацията. За два дни ще би трябвало да свършим работа, която всекидневно лишава два месеца, означи Схинас и добави, че това ще даде опция на страните от Европейски Съюз да стартират имунизацията към 26 декември.
Вчера Италия, Германия, Испания, Белгия, Нидерландия, Люксембург и Швейцария оповестиха, че ще координират началото на имунизационните си акции.

Схинас разгласи, че Европейска комисия ще стартира осведомителна акция в поддръжка на имунизацията и изрази подготвеност персонално да спори със скептиците по въпроса за вируса. " Прекарах Коронавирус през октомври. Ако някой не има вяра във вируса, пратете го при мен и ще му кажа какво значи да се бориш със болестта, лежешком в болница ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР