Въпреки забраната в целия блок на токсични пестициди, които унищожават

...
Въпреки забраната в целия блок на токсични пестициди, които унищожават
Коментари Харесай

Страни от ЕС продължават да изнасят убиец на пчели

Въпреки възбраната в целия блок на токсични пестициди, които унищожават пчелите, няколко страни - членки на Европейския съюз, в това число Гърция, не престават да изнасят над 10 000 тона " палач на пчели " годишно, основно за по-бедни страни, разкри следствие на " Грийнпийс " и швейцарската неправителствена организация Public Eye.

През 2018 година неоникотиноидните пестициди бяха неразрешени в земеделските стопанства в Европейски Съюз и се смятат за " сериозна опасност " за продоволствената сигурност. Те " унищожават международната популация на пчелите " и предизвикват екологични вреди " с мащаби, които към момента е мъчно да се изчислят ", съгласно специалист, представен в отчета, оповестен от самодейността на Грийнпийс " Неизследвано ".

Въпреки това, въз основа на данни от Европейската организация по химикалите, неправителствените организации са разкрили 17 компании, участващи в износа на неразрешени неоникотиноиди от Европейски Съюз. Най-големите експортьори са Белгия, Франция, Испания и Германия, като е открито, че Гърция също е изнесла към 43 тона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР