Въпреки всичко получаваме сигнали, че министър-председателят е поел ангажимент до

...
Въпреки всичко получаваме сигнали, че министър-председателят е поел ангажимент до
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Това правителство може да направи влизането през 2024 г. в еврозоната невъзможно

" Въпреки всичко получаваме сигнали, че министър-председателят е поел ангажимент до края на френското председателство да се вдигне ветото. Ще се успокоим тогава, когато забележим този прогрес, който те настояват, че има, на хартия, черно на бяло . "  Това сподели в изявление за БНР Екатерина Захариева, народен представител от ГЕРБ, някогашен министър на външните работи. Тя даде образец с разнобоя сред премиера и външния министър и добави, че сигналите са обществени, а държавното управление е основало в Северна Македония упования за повдигане на ветото, " без те да трансформират безусловно нищо в отношението си към България " .По тематиката за влизането ни в еврозоната от 2024 година Захариева изрази опасения, че актуалното държавно управление " ще направи това невероятно ".
" С тяхната финансова политика и бюджетна те ще създадат това невероятно . "

Според Захариева държавното управление е нездравословно и всички го виждат, а хората обедняват всеки ден и няма бранш, който да е удовлетворен . За избор на съмнение се изискват 121 гласа, в Народното събрание ГЕРБ не мълчи за грешките , уточни тя.

Управляващите са закъснели с антикризисните ограничения, а " в този момент комфортно се оправдават с войната ", счита Захариева.

Относно концепцията за български вид на закона " Магнитски " Екатерина Захариева разяснява:

" Това, което изтече, колкото и дас е отхвърлят от него, някой го е написал и то е скандално . Фактът, че на някой може да му мине такава мисъл през главата, към този момент е рисков. Фактът, че това се разисква, огромна част от българските жители желаят да знаят на кой му е минало това нещо през главата. (…) Смисъла на напълно нов закон аз не виждам. Не виждам какви публични връзки, които не са уредени, той урежда. Това е безспорна принуда и мракобесие . На всичкото от горната страна не е и преписано, най-малко да го бяха преписали " Магнитски ", то е доста по-скандално. Хубаво е повече български жители да прочетат това, което изчете и да бъдат чувствителни за всевъзможни опити за връщане на България в тоталитарното минало . "

За прекъсването на газа на България и на Полша тя посочи, че българското държавно управление, за разлика от полското, въобще не е било квалифицирано.

" Полша получава газ, по-евтин и на същата цена. България получава на 30% по-скъп и не някакъв различен, а съветски газ . Изцяло ще подкрепим на което и да е държавно управление всяко деяние за понижаване на независимостта от съветския газ, само че когато ти спре договорът с " Газпром ", а продължаваш да получаваш газ от " Газпром ", единствено че с 30% по-висока цена, аз запитвам какво тъкмо разкъсване на зависимостта на България от съветски газ е това . "  

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР