Въпреки успешното преминаване през първия по-сериозен тест за устойчивостта на

...
Въпреки успешното преминаване през първия по-сериозен тест за устойчивостта на
Коментари Харесай

Петков отговори на Борисов: Никой няма да ни строява пред никакви стаи

Въпреки сполучливото прекосяване през първия по-сериозен тест за устойчивостта на кабинета „ Денков “, а точно – вота на съмнение, гласуван в петък, сред „ некоалиционните “ сътрудници не престават да прехвърчат искри.

По-рано денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към „ Продължаваме промяната “ – да бъдат по деликатни в изрече си или в противоположен случай можем да отидем на избори. Повод за острата му реакция е изявление на Кирил Петков след вота на съмнение. Според Борисов той са си приписал заслуги и по този метод са омаловажил ролята на ГЕРБ-СДС за поддържане на ръководството и за признатите досега законодателни промени. В отговор Кирил Петков съобщи, че се радва за това, че ГЕРБ припознават постигнатите триумфи на кабинета „ Денков “.
Ако продължаваме да ковем промени по метода, по който го направихме през последните 60 дни, аз се веселя, в случай че ГЕРБ ги припознаят и дружно работим за тези неща. Но никой няма да ни строява пред никакви стаи.
Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “

„ Радвам се, че и от ГЕРБ са ревностни за постигнатите триумфи. Реформите, за които се надявахме през последните 10 години се случиха. Да, и с техните гласове “, сподели още Петков.

По неговите думи огромна част от законопроектите, които са осъществени, са били заложени в Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) от предишния постоянен кабинет на четворната коалиция.

„ Сега дружно ги гласувахме и обсъждахме. ПВУ беше подаден в Брюксел от предишния кабинет. Това, че от ГЕРБ са го подкрепили и дружно изчистихме текстовете, е безспорен факт “, посочи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР