Въпреки цялата романтика и приключения, които ни предоставят европейските нощни

...
Въпреки цялата романтика и приключения, които ни предоставят европейските нощни
Коментари Харесай

Нощните влакове са новите самолети в Европа

Въпреки цялата романтика и завършения, които ни дават европейските нощни влакове със спални вагони, те към този момент са рисково покрай изгубване. Причините за това са скъпата поддръжка и нискотарифните авиолинии, които пасажерите избират. Тези фактори са и в основата на дейностите на Deutsche Bahn отпреди 6 години, които отстраниха услугата, свързваща Париж с Берлин. В резултат бяха отстранени редица направления, като това докара до тежки последици в съвсем цялата железопътна мрежа на Франция.

Но животът на нощните влакове със спални вагони не е изцяло завършил. Докато Европа се пробва да се оправи с ковид, се появяват неуверени признаци на възобновление на тези влакове. Това е по този начин, тъй като и държавните управления, и пътуващите споделят идентични терзания. Тревогите от нездравословните излъчвания, изпускани от самолетите, летящи на къси дистанции, са неуместни при пътуването със трен. Но и освен. Отново предпазливостта към пандемията е причина за избора на железопътния превоз. Просто тъй като при него са отстранени претъпканите чакални за тръгване и строгият паспортен надзор, които през днешния ден тревожат самолетните компании и техните консуматори.

Интересен феномен, който се следи, е, че платежоспособните пасажери разчитат освен на държавните ограничения за справяне с пандемията, само че и на личните си старания. Затова тяхното внимание води до умишлен и добре премислен избор на транспортно средство. Такова се оказва влакът.

Всичко това докара до поток от оповестяване на нови направления и тържествени първи пътувания по тях през миналите няколко седмици. Правителството на Швеция да вземем за пример даде обещание, че ще финансира откриването на два нови маршрута, свързващи Стокхолм и Малмьо с Хамбург и Брюксел. А малко преди този момент транспортният министър на Франция, Жан-Батист Джебари, съобщи, че линията сред Париж и Франция ще бъде възобновена. Идеята е в поддръжка на обещанието на президента Макрон от Деня на Бастилията да възроди нощните влакове в името на нацията.

В сходна посока върви и австрийският оператор Österreichische Bundesbahnen, който прозорливо закупи 42 влака от немския Deutsche Bahn през 2016 година С това са обновени половината от нощните направления, свързващи Хамбург, Берлин, Мюнхен и Дюселдорф с Австрия, Италия и Швейцария. И макар повишаването на случаите на ковид в Белгия, услугата, свързваща Брюксел с Виена, която беше открита през февруари, ще чака своите пасажери още веднъж през септември. Тя е еднопосочна, а цената ѝ възлиза на 29,90 евро. 

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР