Въпреки тържествените обещания на кмета на София Йорданка Фандъкова, че

...
Въпреки тържествените обещания на кмета на София Йорданка Фандъкова, че
Коментари Харесай

15 септември пак изненада Столична община

Въпреки тържествените обещания на кмета на София Йорданка Фандъкова, че най-сетне през четвъртия й мандат ще бъде комплициран завършек на бавещите се и некачествени поправки, за поредна година действителността се оказа познатата от досегашните й години на ръководство в столицата. Потърпевши този път са учениците и родителите, живеещи в центъра. През лятото Столична община съобщи, че е възнамерявала следващите строителни действия по централната улица „ Цар Иван Шишман “ по този начин, че те да приключат до 15 септември и децата да влязат в учебно заведение за първия образователен ден в в действителност тържествена конюнктура. С настъпването на уречения ден обаче се видя, че екипът на Фандъкова още веднъж няма да съблюдава обещанията си и отново ще се търсят оправдания.

В региона на ремонта на „ Цар Иван Шишман “ има две учебни заведения – 7-мо „ Свети Седмочисленици “ и 133-то „ Александър Пушкин “. Особено трагично е ситуацията към първото. Пред него улицата е разкопана, от едната й страна не може да се стигне до другата и хората са принудени да вървят съвсем до градинката на едноименната черква, с цел да минат насреща. Плочките на тротоарите са извадени и регионът е засипан с прахуляк и пясък. В последните часове преди откриването на образователната година изпълнителят на обекта – компанията „ Парсек Груп “, въпреки всичко е сколасала да оформи стеснен кулоар по тротоара към учебното заведение, с цел да не вървят учениците и родителите им непосредствено през рововете и стърчащите кабели. Несвършената част пък е прикрита с непрозрачни пана. Бутафорните старания не са постигнали необикновен триумф и по улицата е извънредно мръсно и прашно.

Не е доста по-добра обстановката и към 133-то учебно заведение. Пред него ремонтът на " Цар Иван Шишман " към момента не е почнал. Въпреки това строителят не е съумял да завърши напълно с подмяната на плочките пред входа на учебното заведение, както общината даде обещание. Затова на площадката също са сложени упоменатите спешни пана за струпаните строителни материали да не се набиват в очите на децата и на родителите им.

В началото на август от Столична община оповестиха, че от 7 август започва ремонт на улица „ Цар Иван Шишман “ и че до 25 септември ще се работи в правата от ул. „ Ген. Паренсов “ до ул. „ Ген. Гурко “,  в това число кръстовището с ул. „ Юри Венелин “. Казано бе още, че тротоарите пред двете школа ще се работят предпочитано за обезпечаване на достъпа за началото на образователната година. 

Столична община не съблюдава и думите си, че пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание също ще е завършило за първия образователен ден. Изпълнител на този ремонт пък е добре позната на софиянци компания " Трейс Груп Холд ". И през днешния ден пространството пред Народното събрание продължава да е затворено, а колите се отклоняват към храм-паметника " Александър Невски ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР