Въпреки съобщенията за успешна евакуация на всички цивилни от металургичния

...
Въпреки съобщенията за успешна евакуация на всички цивилни от металургичния
Коментари Харесай

Нова руска ракетна атака над Одеса, в "Азовстал" в Мариупол има още цивилни

Въпреки известията за сполучлива евакуация на всички цивилни от металургичния цех " Азовстал ", се допуска, че там към момента има поданици на обсадения пристанищен град Мариупол. За нова съветска ракетна офанзива над Одеса оповестиха украинските управляващи.

След съветския ракетен обстрел над Одеса се оповестява за един умрял и петима ранени. В търговски център е избухнал пожар, оповестява украинската организация Униан.

Управителят на Донецка област Павло Кириленко съобщи, че в металургичния цех " Азовстал " в Мариупол към момента има над 100 цивилни жители.

По думите му евакуацията върви мъчно поради мощния напън от страна на съветските военни в региона. В обсадения пристанищен град се намират и към 100 хиляди негови поданици, добави Кириленко.

Американският президент Джо Байдън е подписал признатия от Конгреса закон за подкрепяне на Украйна с оръжия и муниции, сходен на програмата " Заем-Наем ", с която Съединените щати са помагали материално на съдружниците си, в това число на Съветския съюз, в борбата против Третия Райх. Това заяви Белият дом.

Байдън разяснява, че се тормози, че съветският президент Владимир Путин не вижда излаз от войната в Украйна.

" Той неправилно реши, че нахлуването в Украйна ще разедини НАТО и Европейския съюз ", сподели американският президент.

Неговата говорителка Джен Саки също разяснява вчерашната тирада на съветския президент Владимир Путин на Червения площад.

" Путин показа една ревизионистка версия на историята. Това е дезинформация. Предположението, че войната на Путин е провокирана от западна експанзия, явно е неуместно. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР