Въпреки самочувствието на премиера Бойко Борисов, който не спира да

...
Въпреки самочувствието на премиера Бойко Борисов, който не спира да
Коментари Харесай

Първи сме по смъртност от COVID-19 в ЕС

Въпреки самочувствието на премиера Бойко Борисов, който не стопира да се хвали по какъв начин " ние най-правилно в Европа управляваме рецесията ", развоят на епидемията от Covid-19 доближи пагубни стойности в България. Според статистиката ние сме страната с най-вече умряли от ковид (на 1 млн. жители) в Европейския съюз през днешния ден, със 17.1 жертви за всеки от близо седемте милиона население.

Извън границите на Европейски Съюз, в черната статистика ни изпреварва единствено Босна и Херцеговина, която в миналото денонощие има 19.5 смъртни случая от Covid-19 на милион население. Но както е тръгнало, сигурно и нея ще настигнем с бързи темпове. 

За последните 24 часа у нас от заболяването са умряли 119 души, което даже не е народен връх (на 17 ноември смъртните случаи бяха 152, а цифрата на жертвите в последната седмица се задържа трайно над 100 дневно), само че е задоволително да ни изведе начело в антикласацията. Втора е Полша с близка до българската смъртност при несравнимо по-голямо население, а другите европейски страни се оправят - повече или по-малко - по-добре с оцеляването. 

В момента дейните случаи на ковид в страната са 78 459, което при разпада на здравната система може единствено да ни плаши - кой знае какъв брой от тях ще приключат в " черната " статистика.

Графиката е от уеб страницата OurWorldInData, като за информация паралелно с 27-те страни от Европейски Съюз са оставени и Съединени американски щати, прословути със своето несправяне с епидемията. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР