Въпреки решението на Русия да прекрати участието си в сделката

...
Въпреки решението на Русия да прекрати участието си в сделката
Коментари Харесай

Рекорден износ на зърно от Украйна, въпреки руския отказ за съдействие

Въпреки решението на Русия да приключи присъединяване си в договорката за облекчение на казуса с дефицита на храни по света, Украйна изнася зърно с извънредно бързи темпове. Според тази договорка, подписана под егидата на Организация на обединените нации, Руската федерация се задължаваше да обезпечи безвреден експорт на украинска земеделска продукция от три пристанища. Причината за съветското отдръпване е обвиняването, че съветски обекти в Крим са били нападнати с дронове.

" Все още има компликации със сухопътния маршрут, макар че ние, несъмнено, се опитваме да използваме всички разновидности, само че най-важното е превозът по море да продължи да бъде вероятен и ние поставяме всички усили за това ", съобщи представителят на немското министерство на превоза. Той добави, че износът ще се реализира и по суша, въпреки че морският превоз остава най-ефективният метод за експорт.

Говорител на военната администрация в Одеса съобщи, че през днешния ден са били изнесени рекордните 354 500 тона общо от украинските пристанища.

" Товарните кораби в никакъв случай не могат да бъдат военна цел или да бъдат държани за заложници. Износът на храна би трябвало да продължи ", написа в " Туитър " Амир Абдула, координатор на програмата към Организация на обединените нации.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР