Въпреки проливния дъжд и ниските температури, акцията по издирването на

...
Въпреки проливния дъжд и ниските температури, акцията по издирването на
Коментари Харесай

Спасители с лодки, водолази и дрон продължават издирването на изчезналите рибари

Въпреки проливния дъжд и ниските температури, акцията по издирването на изчезналите в язовир " Мандра " край Бургас риболовци беше обновена рано тази заран. И през днешния ден във водоема ще има няколко екипа с лодки и водолази. Най-интензивно ще бъде търсенето в региона, в който през вчерашния ден беше открита лодката на двамата мъже.
Още по темата
44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезнали с надуваемата лодка във водите на " Мандра " към 23 часа в неделя. Втори ден издирването продължава и по въздух с дрон, оборудван с термокамера.

" Надеждите са, че двамата са съумели да се спасят, излизайки на брега. Ще претърсим необятен регион към мястото, на което беше открита лодката им. В тази част заливите на язовира са по-закрити. Този водоем е бездънен, като тук-там дълбочината му доближава до осем метра. Към момента равнището е по-ниско, към пет метра, заради неналичието на проток от реките ", разяснява пред публицисти Костадин Дамянов от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

В издирването се включват и чиновници на пожарната, общината, както и доброволци от рибарското населено място Ченгене скеле с персонални плавателни съдове.

" И през днешния ден ще използваме дрона с термокамера. Ще насочим апарата към местата, които към момента не са обследвани от въздуха ", сподели от своя страна началникът на работа " Управление на рецесии, публичен ред и сигурност " при община Бургас Веселин Василев.

В същото време двойки от доброволци и общински чиновници не престават пешеходните обходи по крайбрежията на язовира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР