Въпреки призивите на обществени служители и някои членове на семейството

...
Въпреки призивите на обществени служители и някои членове на семейството
Коментари Харесай

Почина 16-годишният ром, който бе прострелян от полицай в Солун. Стрелбата доведе до безредици с униформените

Въпреки апелите на публични чиновници и някои членове на фамилията на младия ром да запазят успокоение, стрелбата докара до бурни и други елементи на южната ни съседка. Членовете на ромската общественост са ядосани, тъй като за тях е незаслужено дете да бъде убито по този метод.

 

От болничното заведение, в която бе лекуван младият ром, който не е публично разпознат, споделиха, че 16-годишният юноша е бил признат в здравното институция в сериозно положение. Той е бил настанен в интензивно поделение след претърпяна незабавна интервенция. Въпреки всички старания на медиците, момчето е умряло тази заран.

 

34-годишният служител на реда, който е упрекнат за стрелбата по младежа, е отхвърлен от служба. Той е под домакински арест от петък. Очаква се правосъдното решение, от което ще стане ясно дали униформеният ще остане в ареста до осъществяване на правосъдния развой. Обвиненията са за опит за ликвидиране с вероятен предумисъл и за противозаконна пукотевица с оръжие.

 

От полицията оповестиха, че младият ром се е опитал да блъсне с пикапа си полицейските мотоциклети, участващи в преследването. При първичното явяване пред съда предходната седмица служителят на реда, който е упрекнат по случая с младежа, сподели, че е стрелял с оръжието си, тъй като се е страхувал за живота на сътрудниците си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР