Въпреки пандемията от коронавируса, флотите на Русия и страните от

...
Въпреки пандемията от коронавируса, флотите на Русия и страните от
Коментари Харесай

Русия прегради пътя на ударната корабна група на НАТО в Арктика

Въпреки пандемията от ковид, флотите на Русия и страните от НАТО започнаха нов стадий за надзор на сферите на въздействие в Арктика. Ударната група на съюза, състояща се от четири кораба на Съединените щати и английския флот, влезе в Баренцово море за първи път от няколко десетилетия. Според известия в медиите, това е направено „ като част от интервенции, ориентирани към обезпечаване на независимост на навигацията в Арктическия кръг “. В същото време силите и средствата на съветския Северен флот следят дейностите на неканени посетители. А ракетният крайцер „ Маршал Устинов “, който излезе в Баренцово море, се готви за бойни подготвителни маневри, по отношение на които „ зоната на пукотевица ще бъде затворена за корабни и авиационни прекосявания “, написа съветският вестник  “Независимая газета “, представен от Агенция Фокус.

От изявлениет на Шестия американски флот излиза наяве, че сега в Баренцово море американският унищожител „ Кент “ се присъединява към американските разрушители „ Доналд Кук “, „ Портър “ и „ Рузвелт “. Пентагонът уведоми съветската страна за влизането на кораби в Баренцово море предходната седмица, " в опит да избегне неразбирателство, да понижи риска и да предотврати несъзнателно ескалация ". Въпреки това военните ударни сили на НАТО, настоящи в Арктика в относителна непосредственост до границите на Руската федерация, също принудиха съветския флот да работи. Според наличните данни, крайцерът " Маршал Устинов ", който отплава към Баренцово море, " е предопределен да поразява ударни групи и огромни кораби, да обезпечи бойната непоклатимост на групите за търсене на подводници, както и да извършва дилемите за групова противовъздушна защита на формирования и конвои в отдалечени региони на Световния океан. " Именно на борда на този ракетен крайцер съветският президент Владимир Путин следи хода на взаимни учения с ракетни изстрели, в това число крилати ракети " Калибър " и хиперзвукова аеробалистична ракета " Кинжал " на 9 януари 2020 година в Черно море. Оттогава " Маршал Устинов " се реалокира още веднъж в Северния флот и извършва отбранителни задания в Арктика. И бойните стрелби, проведени на него, като се вземат поради дейностите на ударната група на НАТО в Баренцово море, не са инцидентни.

Подобна тактичност за дейностите на съветския военноморски флот (ВМФ) не е нова. Бойните маневри на военновъздушните сили бяха проведени от силите на Южния боен окръг и корабите на Черноморския флот край Керченския проток през лятото на 2019 година, когато корабите на НАТО и украинският флот започнаха да организират взаимни морски маневри „ Морски бриз-2019 “. Тогава американският военачалник Бен Ходжес съобщи пред медиите, че Русия блокира ученията на НАТО в Черно море. Според военните, когато " Алиансът афишира местоположението на маневрите, съветските войски затварят подходите ".

" СЕГА " напомня:

Северният съветски фрот следи деликатно дейностите на корабна ударна група на НАТО,  която е влезнала на  4 май в акваторията на  Баренцово море, съобщи единствено преди дни РИА Новости, която се базира на националния център по защитата на Руската федерация.

" Силите и средствата на Северния флот следят дейностите на ескандрените миноносци  " Портър ", " Доналд Кук ", " Франклин Рузвелт "  на Военноморски сили на Съединени американски щати и фрегатата  " Кент " на Военноморски сили на Англия, навлезли в региона в 7.00 ч. сутринта в понеделник, се споделя в известието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР