Въпреки пандемията от Covid-19 на пазара на жилища под наем

...
Въпреки пандемията от Covid-19 на пазара на жилища под наем
Коментари Харесай

Наемите в София остават високи

Въпреки пандемията от Covid-19 на пазара на жилища чартърен в София предлагането сега е на постоянни цени, а търсенето – огромно. Наемните равнища варират в диапазон от 250 евро до 400 евро за двустайни и от 400 евро до 550 евро за тристайни жилища, показват пред вестник " Труд " брокери на парцели.

Много от притежателите на жилища в София след въвеждането на изключителното състояние излязоха от пазара на краткосрочни наеми (за отдаване на туристи посредством платформи като Booking и Аirbnb) и се включиха на пазара на дълготрайните наеми. Заради рестриктивните мерки за пътешестване туристите, а надлежно и приходите от тях – понижиха, и притежателите на жилища потърсиха наематели, които ще останат в жилището за дълъг интервал от време.

В момента липсват индикации за промени на. Брокерите смятат, че равнищата им ще се запазят през идващите месеци. По-видими промени може да настъпят в други посоки на пазара на парцели като държанието на купувачите, което ще става все по-сложно и многопластово. Очакванията са те да бъдат все по-взискателни при избора си на жилище.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През последните 3 години купувачите на парцели в София, реализ...

" Трудните стопански времена, които ни предстоят, дружно със спада на възрастовата граница на купувачите, ще създадат процеса по подписване на договорка по-бавен и провокационен. Младите купувачи ще желаят не просто двустаен апартамент с южно ревю. Те ще имат поредност от характерни условия, държанието им ще бъде мъчно за прогнозиране.

От основно значение ще бъде медиаторите да бъдат гъвкави, да тестват различни подходи към клиентите и да познават доста добре държанието и усетите им. Предстои да забележим осъвременяване на пазара на жилища с акцент върху мощно индивидуализиране на трендовете ", изяснява брокерът Люба Атанасова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР