Въпреки пандемията, до края на годината ще се реализират 3

...
Въпреки пандемията, до края на годината ще се реализират 3
Коментари Харесай

"Тракия икономическа зона" разширява бизнеса и работните места



Въпреки пандемията, до края на годината ще се осъществят 3 огромни плана за общо 100 милиона лв. в " Тракия икономическа зона ", заяви изпълнителният шеф Пламен Панчев.

Започна построяването на нов цех за близо 40 милиона лв., като се чака разкриването на 150 работни места . Пламен Панчев е оптимист, че разрастването на бизнеса и индустрията в Пловдив и региона ще продължи, изключително и откакто стана ясно, че в Плана за възобновяване и резистентност са планувани 400 милиона лв. за развиването на индустриалните паркове в България.

„ Има браншове и производства, които минаха през доста сложни интервали, има и други, които усвоиха нови артикули с пазарна ниша, има други предприятия, на които рецесията оказа помощ, браншове, които осъществиха доста добре продуктите си “, сподели в „ Преди всички “ Пламен Пенчев.

По думите му на цялостни обороти работят фирмите за автомобилни елементи у нас. Има и сериозен растеж и в интереса на преработвателната индустрия и в този смисъл като аграрни регион /като общините Марица, Раковски и Куклен/  се усилва производството на селско стопанска продукция.

„ Надяваме  се идващите години да се появяват две вложения в преработката на селскостопанска продукция ", сподели още Пенчев. По думите му сега три компании в района търсят личен състав и регистрират проблеми в пазара на труда и липса на фрагменти.

Още по тематиката - в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР