Въпреки новината, че през изминалото тримесечие Apple отстъпи второто си

...
Въпреки новината, че през изминалото тримесечие Apple отстъпи второто си
Коментари Харесай

Apple на прага на 1 трилион пазарна капитализация

Въпреки новината, че през миналото тримесечие Apple отстъпи второто си място на пазара на смарт телефони на Huawei, производителят на iPhone е по-близо от всеки път до това да стане първата компания, оценена на трилион $. След като софтуерният колос показа по-добри от предстоящите резултати за второто тримесечие на годината във вторник, цената на акциите му се повиши с съвсем 6% още в сряда и продължи своята възходяща наклонност в четвъртък сутринта.

Някои международни медии даже оповестиха, че Apple е минал прага от 1 трилион $ малко откакто американските пазари отвориха в четвъртък. За да стане това обаче, цената на акциите на компанията би трябвало да доближат 207,04 $. Към момента на написването на този материал (2 август, 18.30 ч. българско време) обаче акциите на Apple се търгуват тъкмо под този предел, като пазарната капитализация на компанията възлиза на 997 милиарда $.

Както демонстрира диаграмата на Statista, достигането на този предел от страна на Apple единствено преди десетилетие е било немислимо. През 2008 година компанията преди малко е пуснала iPhone, iPad към момента участва единствено в тайните ѝ лаборатории, а финансовата рецесия смъква пазарната стойност на Apple до 76 милиарда $. 10 години и 1,4 милиарда продадени телефони по-късно, компанията, учредена в гараж в Лос Алтос, Калифорния през 1976 година, може да напише нова глава в своята история.


Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР