Гъвкави и иновативни технологични решения, адаптирани към бизнеса на всеки

...
Гъвкави и иновативни технологични решения, адаптирани към бизнеса на всеки
Коментари Харесай

HPE залага на интелигентни решения в периферията на мрежата


 Ираван Хира, ръководещ шеф на Hewlett-Packard Enterprise България, ръководена от Селектиум. Снимка: Владимир Владков

Гъвкави и новаторски софтуерни решения, приспособени към бизнеса на всеки консуматор, са във фокуса на Hewlett-Packard Enterprise, като по този метод се стремим да подобрим и финансовите си резултати, съобщи на среща с медиите Ираван Хира, ръководещ шеф на Hewlett-Packard Enterprise България, ръководена от Селектиум.

„ Живеем в доста динамично време, технологиите трансформират метода, по който работим, по който живеем. В този свят, в който се постановат бизнес моделите на Uber, на Airbnb, можем да оцелеем, единствено в случай че съумяваме да се приспособяваме бързо към средата. При тази динамичност печели не най-големият, а най-бързият, даже да е по-малка компания, защото има достъп до всички запаси. А компания като HP с над 360 000 чиновници и бизнес в най-различни сфери разбра, че да си толкоз огромен към този момент не е толкоз мощно конкурентно преимущество “, съобщи Ираван Хира, разяснявайки разделянето на световния снабдител на две независими компании – HP Inc – решения за крайните консуматори, и HPE – предоставяща решенията, работещи „ във фонов режим “ и обслужващи бизнес процесите на организации от всички стопански браншове. Впоследствие аутсорсинг услугите на HPE бяха отделени в новата компания DXC дружно с бизнес на SCS, а посредством сливането с Microfocus е трансфериран бизнеса със програмен продукт за $1 милиарда “Така се сътвориха 4 компании с обща история, с близка ценностна система, само че в секи се развива по своя път “, добави Хира.

На срещата с медиите участваха също Анна Иванова, управител „ Продажби и търговски канали “ на компанията, и Мария Косанова, управител „ Технологични услуги “, които показаха новостите в света на технологиите и демонстрираха по какъв начин решенията в региона на Интернет на нещата (IoT), изкуствения разсъдък (AI), блокчейн и машинното самообразование стоят в основата на цифровата промяна на промишлености и пазари.

За HPE актуалните софтуерни трендове означат улеснение на работата и на живота на потребителите, преосмисляне на метода, по който си служим с новите технологии. „ В лечебните заведения към този момент навлизат интелигентни способи – и за регистрация на пациентите, и за диагностика, и за лекуване. Технологиите за за изкуствен интелект да вземем за пример ще оказват помощ за разкриване на лекуване за заболяването на Алцахймер, като 30 доброволци са дали единодушието си техният мозък да бъде сканиран в продължение на 30 години. Ако някой от тях се разболее от тази болест, учените ще разполагат с историята на пациента и посредством задълбоченото машинно самообразование от този голям масив от данни ще може да бъде извлечен ключът за тази болест “, съобщи Ираван Хира. Новият стадион на Тотнъм в Лондон ще бъде оборудван от HPE с най-новите технологии за интелигентно ръководство. „ Изкуственият разсъдък трансформира метода, по който банкираме, желаеме да имаме автоматизирани съветници. HPE подкрепя и Фондация за битка с трафика на хора, като технологията ни оказва помощ да се съпоставят фотосите на хора “, добави той.

Хиперсвързаността е втората наклонност, с която би трябвало да се съобразяваме. „ Всички неща към нас стават свързани, снабдяват се с все по-големи изчислителни благоприятни условия и са на всички места. Те генерират ужасно доста данни, новата валута в цифровия свят. А доста приложения разчитат на светкавична обработка на тези данни, с цел да вземат жизненоважни решения. Автономният автомобил да вземем за пример би трябвало самичък да вземе решение по кое време да форсира, по кое време да спре, не може да изчака далечен, въпреки и доста мощен център за данни, да му изпрати решение по какъв начин да работи в съответна обстановка “, изясни Ираван Хира устрема на HPE да влага в интелигентни решения за периферията на мрежата (т.нар. Edge computing). “С тези решения ние „ доставяме интелекта “ покрай полето на дейностите, които се случват в действително време, а това става все по-важно за бизнеса “, добави той.

 Мария Косанова, управител „ Технологични услуги “ в HPE. Снимка: Владимир Владков

Мария Косанова, управител „ Технологични услуги “ в HPE. Снимка: Владимир Владков

С портфолиото си Pointnet HPE оказва помощ за създаване на по-хомогенна среда в организациите, съобщи Мария Косанова. Друга фокусна област са технологиите в периферията, където действително потребителите работят. „ Именно там се генерират главните първоначални данни от самостоятелните устройства. Фокусираме се върху даването на оптималната съгласуваност, по най-удобния за потребителите метод, създаване на мини центрове за данни, в които на момента се обработва генерирана информация, основана от тези умни IOT устройства”, изясни Косанова.

Компанията освен построява системи за събиране и предпазване на данните, само че и развива технологии за обработка на Големите данни. „ Продуктовото ни портфолио покрива както огромни корпоративни клиенти с сложна среда, които построяват лични частни облаци, по този начин и огромните снабдители на обществени облачни услуги. Работим да вземем за пример за Amazon, осигурявайки висока степен на безотказност на облачните им услуги “, разяснява Мария Косанова.

 Анна Иванова, управител „ Продажби и търговски канали “ на HPE. Снимка: Владимир Владков

Анна Иванова, управител „ Продажби и търговски канали “ на HPE

„ Работим и в партньорство с огромен брой ИТ компании, посредством които да предоставим добавена стойност за цялостното решение. Ние постоянно сме били отдадени на партньорството. Това ни дава по-голяма еластичност, по сигурна среда, тествана за всички снабдители на услуги “, добави Анна Иванова.

Компанията употребява два модела за даване на решения - построено за клиента решение посредством портфолиото Pointnet. Вторият модел HPE GreenLake обезпечава заплащане съгласно потреблението, като решението още веднъж се построява дружно с клиента и упованията му. Това решение може да бъде надграждано непрестанно, изясни Иванова.

Работа на 3 фронта

HPE развива експертизата си в 3 посоки - технологии, хората, защото човешкият фактор става все по-голям, и стопански индикатори, опциите на клиентите да работят.

Технологиите за периферията са значими, тъй като живеем в хибриден свят. „ Днес изчислителните центрове към този момент не са вид „ пица “, а а вид „ спагети “. Светът стана ужасно комплициран. С нашите решения желаеме да дадем на инженерите опция, да се занимават с по-важни задания, а не да поправят неточности в системите или да поправят настройките “, изясни Хира.

Вторият значим детайл за хората . Според проучване на McKinsey от 100 компании, подхванали цифрова промяна, единствено 8 са съумели изцяло, като в останалите случаи повода са хората – чиновници, които мъчно се приспособяват към смяната, и/или мениджмънтът на компанията, който не съумява да промени процесите. “ С нашите решения и консултанти се стремим да осигурим на компаниите опцията да тестват, да пробват по какъв начин би се случила смяната, какво образование е нужно на чиновниците, по какъв начин да се трансформират бизнес процесите “, разяснява Ираван Хира.

Третият дирек е стопанската система . Пак съгласно изследване на McKinsey се оказва, че доста постоянно организациите, които желаят да се трансформират, нямат задоволително потенциал, тъй като 80% от бюджетите им не отиват за нововъведения, а за поддръжката на старите системите. А постоянно стартирането на нов артикул изисква доста вложения и има риск от загуба.

HPE оказва помощ и в трите области, имаме даже финансиращо отделение, която дава опция на компаниите да се оправят в тази динамична среда, добави Ираван Хира.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР