Стратегиите за интелигентния град, отворените данни като фактор за развитие

...
Стратегиите за интелигентния град, отворените данни като фактор за развитие
Коментари Харесай

Дискусия: Какви са печелившите бизнес сценарии за интелигентния град

Стратегиите за интелигентния град, отворените данни като фактор за развиване на услугите в него, многостранната роля на видеонаблюдението за другите области като защита, предварителна защита на престъпността, оптимизация на трафика са измежду тематиките на онлайн полемиката, проведена от ICT Media на 22 май от 10:30 ч.

Концепцията за интелигентния град е обвързвана на първо място с мъдро и споделено потребление на актуалните ИКТ технологии, с чиято помощ се насърчават, създават, внедряват и популяризират устойчиви практики, решаващи част от увеличаващите се провокации в градовете.

Гражданите са ангажирани в екосистемите на умния град по най-различни способи, употребявайки своите смарт телефони, а скоро своите свързани коли и домове. Комбинацията от тези устройства и данни с физическата инфраструктура на града и предоставяните услуги може да сътвори по-устойчиви бизнес модели, носещи изгода на всички страни. Подобренията обгръщат както снабдяването на електрическа енергия и вода, по този начин и усъвършенствано събира на отпадъците, понижаване на тапите, възстановяване на качеството на въздуха, понижаване на закононарушенията, на пътните нарушавания и в последна сметка до доста по-добро качество на живот.

Умните градове могат да извършват функционалностите си, единствено в случай че има доверие сред всички сътрудници – жители, администрация, компании, разработчици на програмен продукт, производители на устройства, снабдители на сила, вода и други комунални услуги.

По тези тематики ще беседваме с инж. Лъчезар Росенов, ръководител на УС на Фондация за промяна в локалното самоуправление (ФРМС) и някогашен кмет на Добрич от 1995 до 2003 година, Илия Левков, ръководител на УС на НБО Индустриален клъствр „ Електромобили “, Михаил-Ернесто Михайлов, съветник IoT приложения за Smart City, представител на Общинско дружество „ Организация и надзор на превоза “ в град Пловдив и други.

Регистрацията за събитието е отворена на http://discussions.idg.bg/144
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР