Въпреки натиска на Съединените щати, Европейският съюз не иска да

...
Въпреки натиска на Съединените щати, Европейският съюз не иска да
Коментари Харесай

ЕС не иска да изключва "Хуауей" от 5G мрежата си, но ще наложи стриктни правила

Въпреки натиска на Съединените щати, Европейският съюз не желае да изключва " Хуауей " (Huawei) от развиването на 5G мрежата в Европа, само че ще наложи прецизни правила, съобщи европейският комисар за вътрешния пазар и дигитализацията Тиери Бретон, представен от " Франс прес ".

По думите му, не става въпрос за дискриминация, а просто за установяване на правила. Тези правила ще бъдат прецизни, ще има условия и несъмнено Европа ще одобри всички оператори, които пожелаят да ги ползват, добави еврокомисарят пред евродепутати.

Бившият френски министър на стопанската система, който беше и отпред на " Франс Телеком " (France Tеlеcom), ще показа на следващия ден " кутия с принадлежности ", основана взаимно от страните членки на Европейски Съюз в съгласуваност с Европейската комисия.

Тиери Бретон посочи, че в този инструментариум ще има благоприятни условия за всяка страна, за всеки оператор, да имат няколко източника на доставки, защото рисковете би трябвало да се контролират.

По-рано през днешния ден Англия разгласи, че ще разреши на китайския телекомуникационен колос " Хуауей " да има лимитирана роля в построяването на английските 5G мрежи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР