Въпреки нарастващите критики, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху защити намерението си

...
Въпреки нарастващите критики, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху защити намерението си
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Победата е наблизо

В ъпреки възходящите рецензии, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отбрани желанието си да стартира военна сухопътна интервенция в Рафах. Това е граничният град, който сега приютява повече от милион палестинци, които споделят, че няма къде другаде да отидат.  

Това споделя кореспондентът на Voice of America (VOA) , Вероника Балдерас Иглесиас в своя репортаж.     

Няколко дни откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разказа военния отговор в линията Газа като „ преувеличен “, израелският министър председател Бенямин Нетаняху се появи в ефира на ABC и подсети на света за терористичната офанзива на “Хамас ”, която умъртви 1200 души и трансформира 240 в заложници. 

„ Бяхме нападнати. Непровокираната, убийствена офанзива на 7 октомври е най-лошата против евреите след Холокоста. И дано ви кажа, мисля, че ние отговорихме по метод, който преследва терористите, пробвайки се да сведем до най-малко жертвите от цивилното население, измежду което терористите се вграждат, с цел да ги употребява като живи щитове ”, разяснява Нетаняху.  

Повече от 28 000 палестинци, доста от които дами и деца, са били убити във войната, съгласно ръководеното от “Хамас ” министерство на опазването на здравето в Газа. 

Нетаняху отхвърли тези числа, добавяйки, че до момента в който се създава проект за извеждане на цивилни от заплаха, неговите военни ще продължат с наземна интервенция в Рафах. Повече от 1,4 милиона палестинци, доста от които разселени поданици на Газа, се укриват в граничния град. Обединеното кралство, Египет и Саудитска Арабия показаха угриженост, предава VOA .  

„ Тези, които споделят, че при никакви условия не би трябвало да влизаме в Рафах, в действителност споделят да загубим войната ”, безапелационен е Нетаняху. 

Цели фамилии живеят на палатки в Рафа и споделят, че няма къде другаде да отидат.  

“Намирам се на египетската граница от една страна и на изток от Рафа от другата страна. Не мога да се движа ”, споделя Лайла Абу Мустафа, разселена палестинка. 

Междувременно в Тел Авив протестиращи, настояващи за освобождението на заложници, които към момента са в ръцете на “Хамас ”, блокираха автомагистрала Аялон. 

„ Днес сме тук, с цел да кажем на всички, че ни е писнало от това, което се случва “, споделя Ефрат Мачиква, родственик на пленник. 

Нетаняху беше запитан от публицисти, дали знае какъв брой от 132-мата заложници в плен са към момента живи. 

„ Мисля, че задоволително, с цел да оправдае напъните, които поставяме. И ние ще се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да върнем всички тези, които са живи, а също и телата на мъртвите ”, разяснява Нетаняху. 

Според неговата оценка военният напън, прибавен върху “Хамас ”, е основен фактор за обезпечаването на неотдавнашното освобождение на 110 заложници.

„ Победата е наоколо “, разяснява още той.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР