Въпреки напредъка на медицината, над 65% от смъртните случаи у

...
Въпреки напредъка на медицината, над 65% от смъртните случаи у
Коментари Харесай

Медицината в България – все по-ефективна, но и с по-голямо доплащане

Въпреки напредъка на медицината, над 65% от смъртните случаи у нас при хора до 75-годишна възраст са могли да бъдат предотвратени. Това демонстрира статистика на „ Евростат”.

На фона на тези данни, съгласно кардиолога проф. Иво Петров достъпът до опазване на здравето на ниско и приблизително равнище е положително. По различен метод обаче стои въпросът с по-сложните случаи, тъй като при тях е належащо потреблението на най-новите способи за лекуване и надлежно доста по-голямо доплащане от страна на пациента.
Проф. Иво Петров: Солидарният здравен модел е тотално опустошен Високотехнологичната медицина е най-несправедлива за най-социално слабите, тези, които би трябвало да употребяват солидарния модел
„ За страдание тези способи са скъпи. Това е една истина, която не постоянно се споделя на хората. Би трябвало всички да знаят – и управниците, и политиците, и всички, които се занимават със опазване на здравето. Доплащането, което всеки един пациент би трябвало да направи, не е малко. И това в действителност допира проблематиката с спомагателното обезпечаване и усъвършенстването на спомагателните доплащания”, разяснява проф. Петров в „ Тази събота”.

Новите способи за лекуване, изключително в региона на съдовата хирургия, стават все по-малко инвазивни. Професорът описа за случай на пациент със комплицирана съдова патология и последвала намеса, направена без обща упойка, което преди е било немислимо.
Лекари от две конкурентни лечебни заведения избавиха собствен сътрудник анестезиолог Диагнозата на доктор Мариан Тодоров се оказва страшна, а дейностите на медиците са светкавични
„ Имаше голяма аневризма в региона на дъгата на артерията. Без интервенция успяхме да подсигурим кръвотока във всички мозъчни съдове и в самата аорта, като имплантирахме няколко поредни стенда, покрити с тъкан”, описа проф. Петров.

По думите му сега опазването на здравето има потребност от усъвършенстване и то настъпателно, само че в същото време има и благосклонност това да се реализира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР