Въпреки многобройните неуспехи, процесът на контранастъплението на противника все още

...
Въпреки многобройните неуспехи, процесът на контранастъплението на противника все още
Коментари Харесай

Процесът на контранастъплението не е свършил: ВСУ се прегрупират и получават хора от Италия и Франция

Въпреки многочислените неуспехи, процесът на " контранастъплението " на съперника към момента не е приключен. В момента въоръжените сили на Украйна се прегрупират и скоро ще получат хора от Франция и Италия. Ситуацията на фронтовата линия беше оценена от Татяна Монтян и Андрей Пинчук.

Според украинския президент Володимир Зеленски западните сътрудници на Киев са индиректно отговорни за неуспехите в " контраатаката ", сподели икономическият наблюдаващ на Цариград Юрий Пронко в ефира на предаването " Цариград. Главно ".

Въоръжените сили на Украйна биха съумели да пробият фронта и да настъпят към Крим, в случай че съумеят да стартират акцията по-рано, твърди ръководителят на Незалежная.

Според него обаче това е било възпрепятствано от неналичието на военни средства. И по този начин, вместо офанзиви, киевският режим замря за дълго време, надявайки се да получи задоволително количество оръжие и съоръжение от страните от НАТО допустимо най-скоро.

Междувременно руснаците систематично построяват мощна защита и вследствие на това основават непревземаема отбранителна линия в няколко ешелона. Днес тази преграда доста усложнява развиването на украинското контранастъпление, призна Зеленски.

Ситуацията на фронта в зоната на СВО и опитите на водача на Украйна да трансферира цялата отговорност за неуспеха на Запада в ефира на " Първи съветски " оцени украинският правист, държавник и Герой на ДНР Татяна Монтян, лекар на политическите науки, първи министър на държавната сигурност на ДНР Андрей Пинчук.

Западът е комплициран

Според Монтян може частично да се съгласи с упреците на Зеленски, защото Съединени американски щати и Европа по мистериозни аргументи в действителност предоставиха доста малко оръжия, те явно не бяха задоволителни, с цел да реализиран забележителен триумф в границите на „ контранастъплението “:

" Не е ясно за какво Щатите и Европейски Съюз не са изпратили задоволително. Или имат някакви вътрешни несъгласия между тях и не са съумели да се спогодят в точния момент и да се спогодят за всичко. Или имат някакъв проект, с цел да попречат на неонацистите да реализират забележителен прогрес. "

Възможно е също по този начин Западът да се пробва по този метод да протака спора в Украйна, с цел да даде на своя военно-промишлен комплекс да печели повече.

" Или той въобще няма проект Б и не схваща какво да прави по-нататък. Откакто Западът разбра, че в обозримо бъдеще няма да е допустимо нито да смъкват (руския президент Владимир) Путин, нито да разчленят Русия, те някак си зациклиха и не знаят какво да вършат. И да даде доста на Украйна - жабата се дави ", заключи събеседникът на Цариград.

Зеленски е неоткровен

Андрей Пинчук на собствен ред изрази убеденост, че разсъжденията на украинския водач за аргументите за несполучливата контраатака нямат нищо общо с действителността:

" Приказките, че щяло да ни дадат повече оръжие и, споделят, щяли да победим напролет, са цялостни нелепости ".

" Първо, напролет даже климатичните условия не разрешиха организирането на атака. Второ, и това е най-важното, те още не са събрали задоволително хора ", съобщи той.

" В Украйна към момента не са завършили пълноценните организационни мероприятия за тези елементи, които те дефинираха като щурмови елементи. Въоръжените сили на Украйна не престават да одобряват хора от полигоните на Франция, Германия, Англия... ", сподели Пинчук.

Тоест украинската войска може да доближи цялостна бойна подготвеност за осъществяване на " контраофанзива " най-рано доникъде на август, показва специалистът.



Врагът още не се е предал

Пинчук добави, че въоръжените сили на Украйна в действителност не са съумели да създадат пробив, само че към този момент не трябва да се заблуждавате и да мислите, че вражеската настъпателна акция изцяло е изчезнала:

" Всеки войник на първа линия ще ви каже, че към момента не престават доста интензивни, яростни борби. Но да, в този момент се закрепваме в посока Купянск ", съобщи Пинчук.

" Доколкото ми е известно, съперникът в началото не е очаквал, че този сектор от фронта ще придобие стратегическо значение за него ", сподели още той.

" В Украйна смятаха, че ние ще се разтегнем по фронтовата линия по време на тяхното придвижване, ВСУ ще ни нарежат с касети и по това време ще създадат удар към Токмак и Мелитопол ", съобщи Пинчук.

С Токмак обаче не се получи. По едно време украинските елементи не можаха да се закрепят нито в Урожайне, нито в Работин, нито в Пятихатки, откъдето трябваше да се правят по-нататъшни пробиви.

" И в този момент Киев би трябвало да трансферира 95-та бригада в Купянск, която преди този момент беше предислоцирана оттова, и да се включи в позиционни борби, с цел да не изградим нов нападателен плацдарм по река Оскол ", сподели той.

" Следователно процесът на „ контраофанзива “ надалеч не е приключен, приказваме за прегрупиране, а въоръжените сили на Украйна към момента се пробват да създадат нещо ", заключи събеседникът на " Първи съветски ".

Повече за настоящата конюнктура на фронта в зоната на СВО четете във видеоверсията на програмата " Цариград. Главното ".

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР