Въпреки масовото лобиране на екологични организации Великобритания не предвижда забрана

...
Въпреки масовото лобиране на екологични организации Великобритания не предвижда забрана
Коментари Харесай

Без забрани за ДВГ във Великобритания от 2040 г.

Въпреки всеобщото лобиране на екологични организации Англия не планува възбрана за моторите с вътрешно горене от 2040-та. Все отново производителите на коли ще би трябвало да дават отговор на прецизните условия за обособяване на нездравословни излъчванията. Държавата също по този начин ще предизвиква интензивно електрически коли.

През идващите години Обединеното кралство ще отдели милиарди евро за разширение на електрическата подвижност, само че възбраната за мотори с вътрешно горене от 2040-та, оповестена преди няколко месеца, към този момент не е в дневния ред. Това бе решено в новата тактика, която английското държавно управление разгласява.

Целта е до 2030 година минимум половината и 70% от всички нови коли да бъдат класифицирани като транспортни средства с извънредно ниско равнище на обособяване на нездравословни излъчвания, което сега е по-малко от 75 грама въглероден двуокис на километър. Това значи, че стандартните дизелови и бензинови транспортни средства ще бъдат неразрешени. В Лондон по-старите дизелови коли към този момент са глобени или блокирани отвън града.

Корекцията в новата тактика на Англия по никакъв метод не съставлява отклоняване от задачата да се доближи смяна към електрическа подвижност. В доста от транспортните сегментите ще бъде нужна хибридната технология, с цел да се дава отговор на условията за нездравословни излъчвания. Освен плануваните стратегии за дотации за електрически коли в размер на милиарди, държавното управление ще развие и инфраструктурната мрежа за зарядни станции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР