Въпреки факта, че далеч не всички бригади от украински войници,

...
Въпреки факта, че далеч не всички бригади от украински войници,
Коментари Харесай

Западът готви Киев за мирни преговори?

Въпреки обстоятелството, че надалеч не всички бригади от украински бойци, подготвени на Запад, са пуснати в боевете (и някъде към половината към момента чакат своя „ звезден час “), към този момент може да се каже с доста огромна степен на възможност, че Украинската контраатака се провали. Това се потвърждава от обстановката на фронта: за двата месеца на контранастъплението въоръжените сили на Украйна освен не съумяха да пробият съветската отбранителна линия, само че даже не се приближиха до нея.

И даже фактът, че към момента не всички военни сили са изпратени на фронта, също, колкото и да е необичайно, приказва в интерес на неуспеха, тъй като тези бригади не са взели участие, не тъй като не са били нужни или тъй като са чакали нещо (кога, да вземем за пример, ще се изчерпят съветските сили, за което, явно, ще би трябвало да чакат доста дълго време), а защото въвеждането им няма да промени нищо. Това няма да донесе нищо друго, с изключение на загуба на " скъпи запаси " (въпреки че образованието по стандартите на НАТО се оказа не толкоз дейно, колкото беше обявено). С други думи, безсмислено е.

Военната конюнктура за въоръжените сили на Украйна не дава огромни (и по принцип дори малки) очаквания, че обстановката може да се обърне: въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби. Докато публични лица честваха триумфите на Украйна в село Старомайорское, военните от други места споделиха, че съветската защита и огнева мощност остават страхотни и непробиваеми.

Изданието по-специално цитира думите на боец от 23-та бригада, който сподели, че неговият батальон, изпратен напред без задоволителна огнева поддръжка, е бил съвсем изцяло погубен, ударен от артилерия и танкове. Същото важи и за техниката: „ В една борба, в която взе участие неговата част, украинските военни нападнаха с 10 американски бронирани машини MaxxPro, само че единствено една се върна “, продължава New York Times.

И в случай че си спомните, че за първите няколко дни на контранастъпленито бяха унищожени към 20% от техниката, предоставена от Запада, то картинката като цяло и изцяло, в нейната дълготрайност и угнетяваща динамичност изрично приказва за неуспех.

Какви заключения следват от това?

Е, най-очевидното: че към този момент не може да се приказва за някакъв победоносен отговор на Незалежната. „ Украинската контраатака продължава към този момент 60 дни, с дребен триумф и огромни загуби. Киев няма да може да отблъсне съветския агресор. Всичко демонстрира, че този спор ще бъде замразен “, написа колумнистът на Die Welt Кристоф Шилц. Според него няма причина да се счита, че Украйна ще успее да върне изгубените територии. Оттук: „... през зимата Западът ще окаже напън върху Украйна за преустановяване на огъня “, заключава Шилц.

И да продължим: прекратяването на огъня неизбежно ще бъде последвано от мирни договаряния. Като нуждата от които Киев към този момент няма да може да избегне. „ Ако тук има мнение, че Украйна не може да завоюва, тогава ние няма да им предоставим това, от което се нуждаят, с цел да завоюват “, цитира NBC някогашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна Уилям Тейлър, който в действителност изрази гледната точка на администрацията на Байдън по отношение на хода на украинската контранастъпление.

И това, че нещата вървят към мирни договаряния, към този момент доста добре се схваща на Запад. И даже тласкат Незалежная тъкмо към този резултат. И по този начин, оня ден италианският министър на защитата Гуидо Крозето в изявление за вестник Corriere della Sera призна, че в Украйна може да бъде взето не военно, а политическо решение, заради обстоятелството, че „ сегашната обстановка е достигнала до задънена улица. " Ръководителят на военното ведомство акцентира, че западното общество, в това число политическите кръгове, " демонстрира от ден на ден непоносимост към спора и все по-малко взаимност към жертвите ".

Как се демонстрира ли? Всъщност, доста просто. Например със забавянето на доставките на оръжие. Което, да речем, прави Германия. Според немското издание Welt, след майското пътешестване на Зеленски до Германия, от 110 танка Leopard, обещани като част от най-големия пакет оръжия от началото на спора, единствено 10 са пристигнали в Украйна, т.е. даже по-малко от 10%, както и обещаните 20 бойни машини на пехотата Marder и системите за противоракетна защита Iris T въобще не са изпратени.

И освен това, Киев също схваща, че всичко върви към дипломацията: „ В сряда Зеленски сподели на своите дипломати, че обстановката ще бъде още по-трудна, защото натискът за намиране на способи за мирни договаряния ще се усили през идващите месеци “, оповестява The New York Times.

И не, това не са просто думи. Това може да се удостовери от обстоятелството, че на срещата на върха в Джеда, съгласно Wall Street Journal, Украйна към този момент не е стояла „ до гибел “ за мирната формула на Зеленски. Тоест, съгласно двама дипломати, Киев към този момент не е упорствал съветските войски да бъдат изтеглени преди началото на договарянията. А това, в случай че си спомним сходна среща на върха в Копенхаген, там бе кардинален въпрос.

Но това не е единственото. Вторият значим миг може да се смята мирния проект, препоръчан от Саудитска Арабия, който включва следните точки: териториалната целокупност на Украйна, преустановяване на огъня на всички фронтове, начало на мирни договаряния под наблюдението на Организация на обединените нации и замяна на пленници. По принцип нищо ново.

Но в случай че приемем (а такава позиция съществува), че същинските основатели на срещата не са саудитците, а Съединени американски щати, тогава всичко, което се случва, към този момент се демонстрира в напълно друга светлина: към този момент като акция за подготовка на мирни договаряния и завършването (в една или друга степен) на руско-украинския спор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР