Въпреки че ядките са богати на мазнини, те могат да

...
Въпреки че ядките са богати на мазнини, те могат да
Коментари Харесай

Редовната консумация на този продукт понижава холестерола

Въпреки че ядките са богати на мазнини, те могат да намалят равнищата на неприятния холестерола, защото са здравословни. Учени от доста страни, в това число в „ Харвард “, удостоверяват обстоятелството, че постоянната консумация на ядки от хора на възраст 60–70 години доста понижава риска от атеросклероза и други сърдечносъдови болести.

Лидер в наличието на омега-3, който се смята и за най-полезен за сърцето и кръвоносните съдове, е орехът. Можете да ядете от 30 до 50 г ядки дневно. Максимум – 60 година Ако надвишите тази целесъобразна доза, ще натрупате в организма си спомагателни калории (от 100 г ядки ще получите 500-600 ккал) и неприятни признаци от страна на стомашно-чревния тракт. Например предлага се да се употребяват по 5–6 половинки от ядката на ореха дневно. Бадеми или лешници – 10-12 броя. Кедрови ядки – цялостна супена лъжица.

Други изгоди

Снимка: shutterstock  Редовната консумация на този артикул намалява холестерола

Кашуто задейства метаболизма на протеините и мастните киселини, намалява холестерола и укрепва имунната система, а лешниците предотвратяват рака и са потребни след физическо натоварване. В същото време орехите понижават равнищата на холестерола в кръвта и спомагат за укрепването на кръвоносните съдове, а фъстъчените аминокиселини оказват помощ в битката против стареенето.

Кедровите ядки, въпреки това, имат добър резултат върху женския организъм, доста усилват размера на млякото в тялото на майката и оказват помощ да се справите с дерматологичните проблеми, а бадемите са отличен антидепресант, хармонизира въглехидратния метаболизъм, подкрепят загубата на тегло и усъвършенстват функционалността на червата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР