Въпреки че в началото на лятото Спортният арбитражен съд (CAS)

...
Въпреки че в началото на лятото Спортният арбитражен съд (CAS)
Коментари Харесай

CAS: Дали "ЦСКА-София" е наследник на ЦСКА е отворен въпрос

Въпреки че при започване на лятото Спортният трибунал (CAS) в Лозана на процедура, наподобява, че сагата по създаване на нова идентичност на " алените " е надалеч от своя край. В ново решение на арбитража по безбройните каузи за обезщетение, заведени от някогашни играчи на " армейците " против клуба на Гриша Ганчев, процесът по прехвърлянето на историята, триумфите и отговорностите на 31-кратния първенец на България на преименувания " Литекс " (Ловеч) е наименуван буквално " отворен въпрос ".

Така написа италианският съдия в CAS Фабио Юдика, произнесъл се в интерес на " ЦСКА-София " по желае на някогашния футболист на ЦСКА Иван Боладо и неговия управител Хоакин Уриарте за общо над €300 000, заяви. Съдията по делото отхвърля претенциите на играча и сътрудника със следния мотив:

" Дори Новият ЦСКА да беше приет за състезателен правоприемник на Оригиналния ЦСКА, което остава отворен въпрос - Новият ЦСКА не може да бъде виновен за задълженията на Оригиналния ЦСКА към неговите футболисти. "

Така CAS удостоверява решението на ФИФА да не почете желае против " ЦСКА-София " на Боладо за €277 000 и този на мениджъра Уриарте за €40 000, неизплатени им по договорите с ЦСКА. Сега двамата ще би трябвало да поемат и разноските по делото в размер на 4500 швейц. франка.

През юни по друго дело CAS призна " ЦСКА-София " за състезателен правоприемник на ЦСКА, само че тогава от клуба на Гриша Ганчев настояха, че не трябва да бъдат възприемани като такива. В защитната теза против претенциите на мениджърката Сокена Ба за погашение на дължими суми към някогашни играчи на " армейците " юридическият екип на сегашния клуб от " Българска войска " акцентира, че той е приемник на " Литекс ".

" Kлубът постоянно е бил изцяло транспарантен по отношение на своето основаване. " ЦСКА-София " акцентира, че е състезателен правоприемник на трети клуб - " Литекс " (Ловеч). Следователно е невероятно да бъде състезателен правоприемник на различен клуб ", написаха тогава " алените " в своя отбрана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР