Въпреки че сме успели да създадем детайлни карти за почти

...
Въпреки че сме успели да създадем детайлни карти за почти
Коментари Харесай

Започва разузнаване на най-дълбоките части на океаните

Въпреки че сме съумели да създадем детайлни карти за съвсем всеки метър суша, дълбините на океаните към момента са съвсем непознати за цивилизацията ни. Десетки хора са излизали от рамките на атмосферата на планетата, само че едвам трима са стигали дълбоко в Марианската котловина.

 Какво живее в Марианската котловина
Какво живее в Марианската котловина

Природата е велика

Група откриватели, учени и запалянковци обаче са на път да трансформират това и през декември започват първата по рода си задача, наречена " Five Deep ", която има за цел да води екипа в най-дълбоките точки на пет океана.

Очаква се задачата да доближи до 10 хиляди метра под морското ниво, като първата спирка ще е дълбоката осем километра Пуерториканска котловина - място, до което човек към момента не е стигал.

 5 невероятни обстоятелството за океаните
5 невероятни обстоятелството за океаните

Гмуркаме се дълбоко

Експедицията се реализира чрез високотехнологична подводница Triton 36000, която коства 48 милиона $. Надявам се, че има застраховка.

Подводният транспортен съд е оборудван със специфични технологии, които му разрешават да сменя формата си при друга дълбочина, тъй че да устои на високото налягане.

Екипът ще се опита да снима и сътвори детайлна карта на дъното, употребявайки на специфични 3D радари.

Останалите 4 точки, намиращи се респективно в Южния, Тихия, Индийския и Арктическия океан ще бъдат изследвани в границите на идващите две години, а ние нямаме самообладание да забележим фотоси от " дълбокото мрачно ".

 10 обстоятелството за пластмасата в океаните
10 обстоятелството за пластмасата в океаните

Да погледнем истината в очите
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР