Въпреки че са публични личности, кралицата на Великобритания и кралското

...
Въпреки че са публични личности, кралицата на Великобритания и кралското
Коментари Харесай

Защо кралското семейство не използва фамилното си име?

Въпреки че са обществени персони, кралицата на Англия и кралското семейство съвсем не употребяват фамилното си име. Толкова рядко, че някои хора мислят, че просто нямат такова. Разбира се, кралските особи имат семейства, само че имат и аргументи да не са известни с тях.

Всъщност английските монарси рядко употребяват фамилните си имена, тъй като в действителност не се нуждаят от тях. Те са задоволително известни и без сходни формалности.

До 1917 година членовете на кралското семейство са се справяли напълно добре без фамилно име, като са употребявали единствено първото име и името на династията си, до момента в който крал Джордж V не внесъл смяна в традицията.

Причината била, че крал Джордж принадлежал към династията Сакс-Кобург и Гота. Тя е от немски генезис, което водело до неприятни асоциации в миг, в който Германия е съперник на Англия в Първата международна война.

Кралят решил да смени непопулярно звучащото име с нещо по-задоволително, избирайки Уиндзор по името на един от замъците, които са благосъстоятелност на кралското семейство. Той обаче не трансформира единствено името на династията, само че и прави Уиндзор публично фамилно име на цялото английско кралско семейство.

През 1947 година принцеса Елизабет

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР