Въпреки че плодът Киви е добре познат в нашето общество,

...
Въпреки че плодът Киви е добре познат в нашето общество,
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем киви всеки ден

Въпреки че плодът Киви е добре прочут в нашето общество, той въпреки всичко не е доста известен. Най-често хората избират ябълки, портокали и банани, а този блестящо зелен плод, затрупан с груба кожа, рядко се избира. Това е тъпо, тъй като той е същински склад за потребни субстанции.

Съставът на кивито, калории, енергийна стойност

Средното тегло на кивито е 100 гр. По-голямата част от плода е вода - 84%. Съдържа и протеини (около 1%), мазнини (по-малко от 1%), въглехидрати (около 10%). Тези плодове са с ниско наличие на мазнини. Енергийната стойност на едно приблизително огромно киви - 48 kcal. Кивито е добър източник на диетични фибри. В допълнение, то съдържа никотинова киселина и разнообразни захари.

Кивито е богато на витамини, а точно: С, А, В1, В2, РР, В6, В12, Е, К1 (филокхинон), D и бета каротин. Този плод съдържа доста фибри, калий, калций, магнезий, пектин, фосфор, манган, желязо, цинк, антиоксиданти и аминокиселини, плодови киселини, растителен протеин актинидин, флавоноиди, органични киселини. Кивито съдържа ензима актидин, който разлага мазнините, написа zdrave.to. Той способства за разграждането на мазнините, нормализирането на съсирването на кръвта, има позитивен резултат върху храносмилателния тракт. В кивито има доста антиоксиданти, и изключително в кожата му. Така че можете да ядете кивито с кората, само че деликатно отлепете космите му.

Кивито е в положение да отстрани непотребната сол от тялото, което е потребно за феновете на солта. Средно огромни две кивита обезпечават 1/4 от потребностите на нашето тяло за фолиева киселина. Пиридоксинът при плодовете е по-малък - 4% от дневните потребности. Този витамин е нужен за бременни дами, кърмещи, както и за деца и възрастни хора.

Кивито би трябвало да се употребява и от диабетици, защото има невисок гликемичен показател и в това време е апетитен артикул. Плодовете съдържат естествена захар, само че в оптимално количество, което не нарушава въглехидратните метаболитни процеси и даже носи избрани изгоди за диабетиците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР