Въпреки че новият български премиер Кирил Петков дойде в Македония

...
Въпреки че новият български премиер Кирил Петков дойде в Македония
Коментари Харесай

Македонската дълбока държава блокира позитивно решение с България

Въпреки че новият български министър председател Кирил Петков пристигна в Македония с доста положителна сила и с очевидно променена изразителност и претенции, с воля да приключи ветото и да се продължи напред, македонската дълбока страна явно няма желание за положително решение с България, и започнаха конкуренция да измислят нови проблеми. За страдание водещ в това отношение е (бившият вицепремиер по европейските въпроси) Никола Димитров, се споделя в известие на ВМРО-Народна партия, представено от Макфакс.

При визитата на благосклонност на някогашния министър председател и ръководител на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски в София няколко функционери му загатнали, че основният провинен за ветото е таман Никола Димитров и въпросът за пояснение на късото име в Организация на обединените нации.

Българската страна чакала една година Димитров да изпрати нота в Организация на обединените нации, за която даже не упорствала да бъде оповестена обществено и в която да се показва, че името Северна Македония не се отнася до " противоречивата българска част, т.е. Пиринска Македония ", се споделя в известието.

Арогантното държание на Димитров ги убедило, че таман това е било желанието да се направи с именуването на Северна Македония.

Тогава това не бе споделено с македонската общност извънредно поради уважението към семейство Димитрови, само че в този момент видяхме и чухме по какъв начин господин Никола Димитров показва това като собствен максимален триумф.

Разбра ли този човек, че в случай че беше изпратил тази нота в Организация на обединените нации в точния момент, въобще нямаше да има несъгласие към Македония, пита ВМРО-Народна партия.

За страдание към този момент стана ясно за какво Македония загуби две години - заради късогледството на политик, изпълнен с фрустрации от фамилния български комплекс, написа партията на Любчо Георгиевски и предлага на Никола Димитров след последните му изявленията да прочете публикациите и книгите на македонския огромен интелектуалец (и негов татко - бел.ред.) Димитър Димитров, се споделя в известието на ВМРО-Народна партия.

В изявление за ТВ Телма нощес Никола Димитров апропо упрекна държавното управление на Димитър Ковачевски, че в отговор на настояването на България да бъде изпратена нота в Организация на обединените нации е изпратило такава, без до получи нищо в подмяна. " Щеше да бъде по-честно да кажат, че досегашната наша тактичност беше неверна, искахме да опитаме по този начин, ще създадем една отстъпка, ще проявим благосклонност, това щеше да бъде по-честно отношение към жителите. Но това да се извърти сякаш България е направила отстъпки, е несериозно и безобразно ", е представен да споделя Димитров. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР