Въпреки че новината е доста шокираща, някак не бяхме изненадани

...
Въпреки че новината е доста шокираща, някак не бяхме изненадани
Коментари Харесай

В Китай въвеждат интелигентни ученически униформи

Въпреки че новината е много шокираща, някак не бяхме сюрпризирани да научим, че от 2016 година насам в Китай лека по лека доставят възпитаници с " интелигентни униформи ", които са напълно отявлен способ за следене на учениците.

За момента в страната има над 10 учебни заведения, които изискват учениците им да са облечени с въпросните униформи.

Специалното облекло е оборудвано с 2 чипа, които са свързани със системите на учебното заведение и могат да изпращат известия непосредствено до родителите на всеки възпитаник.

Това обаче не е всичко.

Всяка униформа е с неповторим идентификатор за всяко дете, който комуникира с камери, ситуирани на всички места из учебните заведения. Тези камери пък са оборудвани с логаритми за лицево различаване и това пречи на учениците да сменят униформите си един с различен.

Очевдино е, че " интелигентните униформи " са част от офанзивата за следене на всичко и всички на територията на страната, макар че разработчиците на униформите настояват, че това е просто метод да накарат децата да не бягат от учебно заведение. Сигурни сме, че има надалеч по-безобидни разновидности за постигането на тази цел.

Както добре знаем, милиони камери и датчици в Китай регистрират дейностите на жителите и ги записват в рейтингова система, която органите на реда употребяват, с цел да намират и обезвреждат проблематични хора.

Ако не друго, след въвеждането на униформите посещаемостта в съответните учебни заведения фактически се е нараснала фрапантно. Смее ли някой въобще да намерения за тичане от час при тези условия?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР