Въпреки че най-ценните неща в живота не се купуват с

...
Въпреки че най-ценните неща в живота не се купуват с
Коментари Харесай

Ето точно колко пари са ни необходими за пълно финансово щастие

Въпреки че най-ценните неща в живота не се купуват с пари, няма подозрение, че те са значима част от съществуването ни и играят голяма роля в степента на благополучие, която реализираме. Изследванията обаче сочат, че може да се приказва за почти съответна сума, която е идеалната зона на благополучие. Нито повече, нито по-малко.

Американски психолози организират изследване, съгласно което идеалната заплата е 75 000 $ годишно заплащане. Това съгласно тях е сумата, която би донесла на човек възприятие за задоволство, само че не и презадоволеност. Учените споделят също, че ежедневното равнище на благополучие се повдига доста всякога когато получим покачване, само че достигнем ли сумата до 75000 $ годишно заплащане, доближаваме и тавана на чувството за благополучие и задоволеност.

Ако по-малката сума е мотив за неодобрение, само че и тласък да се стремим към повече, да бъдем по-добри в работата си и да си слагаме по-високи цели, то всяка сума над посочената освен, че не води до повече задоволеност, само че даже противоположното. Психологически прекосяваме граница, оттатък която към този момент е без значение точната сума, която получаваме, за ежедневното ни чувство за благополучие и пълноценност. Повечето пари са освен отговорност и задължение, само че и ни основават възприятие за утоленост и благоденствие, които съгласно учените пречат на същинското благополучие и непосредствена наслада от живота в неговото всекидневие.

Интересно – в случай че се организира сходно изследване в България, каква ли би била сумата, отговаряща на идеалната степен на благополучие, и какъв брой ли хора биха попаднали в тази „ щастлива категория “?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР