Въпреки че напредъкът е по-бавен от очакваното, украинските власти заявиха,

...
Въпреки че напредъкът е по-бавен от очакваното, украинските власти заявиха,
Коментари Харесай

Контраофанзивата: Украинската армия постига напредък в южната част

Въпреки че напредъкът е по-бавен от предстоящото, украинските управляващи обявиха, че желаят да понижат жертвите и срещат опозиция от добре укрепени съветски отбранителни позиции, засипани с мини.

 

По думите на представителя на генералния щаб на украинската войска Андрий Ковальов, украинските войски са се придвижили напред към югоизточното село Старомайорске, покрай селища в Донецка област, които бяха отвоювани от Украйна предишния месец. Също по този начин, съветските елементи бяха изтласкани от позиции покрай село Андриевка, югозападно от град Бахмут, който Русия завладя през май.

 
 
Украинските въоръжени сили правят настъпателни интервенции както на север, по този начин и на юг от Бахмут, цитира Българска телеграфна агенция.

 

Подпомогнати от доставка на оръжие от западни съдружници, украинците са възвърнали над 192 квадратни километра на юг и 35 квадратни километра на изток от началото на контранастъплението си.

 

Въпреки този прогрес, Русия към момента държи огромни територии и не признава украинските достижения по време на контраофанзивата. Военните отчети от Москва показват друга картина на бойните дейности спрямо тази на Киев, като " Ройтерс " съобщи, че не може да удостовери обстановката на бойното поле посредством самостоятелен източник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР